Konco-konco ku

Monday, November 19, 2012

CARA AZHAR IDRUS BOYCOTT PRODUK ISRAEL, MCDONALD!!

Tika semua orang berdukacita dengan kesengsaraan rakyat Palestin yang dihujani dengan peluru tiap hari, Azhar Idrus sudah lama memulakan 'boycott' terhadap produk Israel ini iaitu McDonald. 

Munafiq kah Azhar Idrus melarang umat Islam untuk membeli produk Israel ini tapi tidak mengapa bagi dia dan keluarganya. Tiap hari berceramah mengutuk tindakan Israel tanpa menyedari diri sendiri tetap menyokong produk keluaran Israel sejak dari dulu lagi.

Bak kata Anwar :
"I support all efforts to protect the security of the state of Israel."

5 comments:

  1. ...oghe pitih manyok abe weh...!!!

    "oghe lainn tokleh, lainn...demo lainn...!"

    PAHAM DOK!!!... (BODO...) [ayat lazim saper tu...?]

    ReplyDelete
  2. kawe tokseh nok ghoyak "bodo" kat saper-saper...cuma ambo "quote" ayat lazim ada soghe uztaz tuu...(lupa namo)

    ReplyDelete
  3. Ustaz Azhar Idrus ( Original ) tak makan pun menatang McD ni.. dia TUMPANG dduduk je.. yg aikim tu kawan dia belikan utk anak dia.. n yang cawan mcd tu dia isi air nescafe dibeli dari tempat lain..

    janga jadi SLOW!

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=411273888945129&set=a.238253742913812.58056.202752153130638&type=1&ref=nf

    ReplyDelete
  4. Saya rasa laa USt Idrus ni kira bijak juga, sebenarnya Mc D ni bukan yahudi punya, kalau tak silap sayalah, Mc D ni tuan/owner/founder dia ni orang scottish irish (scotland)yg berhijrah ke Amerika. Mcm Levi's Strauss ni mmg sah tuan dia keturunan dan bangsa yahudi yg lari ke Amerika zaman halocoust tu.

    Bagi saya, itu terpulang pada diri kita, bagi saya ok selagi tuan empunya tu dari org Msia, Halal pembuatannya serta bukan sah sah org yahudi punya asal air tangan, saya cuba mengelak, mcm OLD Town saya tak da nak g dah sbb DAP.

    Nak buat mcmana ramai org islam pun suka lepak tpt mcm tu siap lagi berdoa sebelum makan..seperti saya cakap terpulang pada diri masing masing. Jgn jadi tak waras mcm sesetengah pemimpin PAS dah mendoakan yg bukan2, lebih teruk dari makan Mc Donald ni.

    ReplyDelete
  5. apa yg mnarik tntg gambr ini? mari kita lihat..

    (1) si anak memegang aiskrim McD;

    (2) depan si anak ada bekas cheezy wedges KFC (satu lg outlet francise makanan US);

    (3) depan bekas wedges, bekas air McD;

    (4) depan al-ustaz, bekas kopi McD;

    (5) depan siisteri, beg plastik KFC;

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...