Konco-konco ku

Wednesday, January 16, 2013

GEMPAR!! AZMIN ALI LANTIK BEKAS PENJENAYAH JADI CEO KSSB!!


Kumpulan Semesta Sdn. Bhd (KSSB) baru-baru ini ribut dek pemecatan mantan CEO, Encik Wan Abdul Halim kononnya didakwa menerima wang kotor (rasuah) dari syarikat kontraktor. 

Namun hasil siasatan tidak punya bukti untuk mengaitkan beliau tetapi pihak lembaga pengarah tetap memberhentikan dengan mengguna pakai akta syarikat yang membolehkan syarikat menamatkan perkhidmatan jika sudah tidak diperlukan.

Oleh itu, tindakan lembaga pangarah yang diketui oleh kroni YB Suhaimi Shafie menguatkan lagi spekulasi bahawa memang wujud rancangan jahat untuk menghapuskan kroni-kroni milik Menteri Besar di dalam syarikat-syarikat anak kerajaan Selangor.

Rancangan jahat ini dikatakan punya kaitan dengan perselisihan antara dua 'warlord' pakatan haram di Selangor iaitu Menteri Besar, Khalid Ibrahim dengan Azmin Ali, jambu Anwar Ibrahim.

Kini, Azmin Ali melalui kroninya YB Suhaimi Shafie telah menyusun orang-orangnya di posisi strategik di dalam anak syarikat kerajaan negeri.

Lebih menarik, Azmin Ali bakal melantik Yusaini Sabian (dalam gambar) sebagai CEO baru di KSSB. Yusaini sebelum ini adalah salah seorang pengurus di KSSB itu sendiri.

Yang memeranjatkan, Yusaini dikatakan pernah terlibat dengan kes penggubalan wang haram yang kecoh suatu ketika dahulu. Dan kes itu adalah yang pertama dibicarakan di bawah akta gubal wang haram di Malaysia. Lagi berita di SINI.

1 comment:

  1. Kump semesta penipu duit rakyat....patot tutup jer terus.

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...