Konco-konco ku

Monday, August 27, 2018

BR1M : BANTUAN RASUAH 1 MALAYSIA

Pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang dilaksanakan kerajaan Barisan Nasional terdahulu perlu dihentikan kerana ia mempunyai unsur rasuah untuk mendapatkan sokongan rakyat, kata Menteri Hal Ehwal Ekonomi Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.

Bagaimanapun kerajaan Pakatan Harapan (PH) sedang merangka inisiatif baharu yang meletakkan fokus untuk mensejahterakan rakyat bukan menyogok atau memperbodohkan rakyat, katanya.

“Melalui Kementerian Hal Ehwal Ekonomi dan kewangan kita pastinya akan memberikan pandangan dan membentangkan inisiatif baharu dalam hala tuju ekonomi negara di Parlimen dalam masa yang terdekat.

“Kalau fokus ini untuk daya rakyat, saya percaya rakyat akan mempunyai kuasa ekonomi yang lebih dalam membantu meringankan kos sara hidup masing-masing,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Agung Tertinggi Cabang (MATC) 2018 negeri Perak hari ini.

Memetik sebuah portal berita dalam talian semalam, Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata pentadbirannya berhasrat mengurangkan BR1M secara berperingkat sebelum dihentikan sepenuhnya.

2 comments:

 1. mohon exchange bloglist...

  bankami.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. BURIT DAN PELIR DAN SEKARANG TERMASUK JUBOR BER PISAH TIADA.

  BURIT DAN JUBOR MEMERLUKAN PELIR KOTE UNTUK DI SUMBAT MASUK SEHINGGA KELUAR AIR MANI, BARULAH KEPUASAN SEBENAR DI CAPAI.

  HALA DAN MASUKKAN PELIR ANDA SEKARANG KE MANA2 LOBANG BURIT ATAU LOBANG JUBOR, GOLONGAN LGBT SEDIA MENANTI..

  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...