Konco-konco ku

Saturday, January 19, 2013

KARPAL SINGH DESAK HADI AWANG UBAH PENDIRIAN MAJLIS SYURA!!

BERITA yang baru diterima dari rakan-rakan media mengatakan sebentar tadi Karpal Singh telah mendesak Hadi Awang supaya campur tangan dalam keputusan Majlis Syura yang dibuat baru-baru ini berkenaan dengan penggunaan kalimah Allah oleh penganut Kristian di Malaysia.

Karpal mahu Hadi dan barisan Majlis Syura supaya bermesyuarat semula dan HARUS mencapai keputusan yang selari dengan pendirian Guan Eng dan DAP untuk membenarkan kalimah Allah boleh digunapakai oleh penganut Kristian di Malaysia tanpa sebarang halangan dan tindakan.

Desakan tersebut adalah wajar demi memastikan undi dari penganut agama Kristian memihak kepada pakatan dan seterusnya dapat menawan Putrajaya daripada Barisan Nasional. Perkara ini disahkan sendiri oleh Pengerusi DAP tersebut.

Kat sini aku nak tanya satu benda je kat Hadi Awang. Setuju atau tidak?

Mari kita nantikan keputusan Hadi dan Majlis Syura. Adakah mereka akan mengikut arahan Karpal?

Jika selepas ini Majlis Syura bertukar pandangan, maka kita boleh katakan yang PAS ini sememangnya anjing DAP demi ke Putrajaya. Setuju?

5 comments:

 1. Assalam Bro

  Kita tunggu dan lihat sama ada orang PAS ni berpegang pada kenyataan atau memang anjing dn barua DAP. Bak kata Tun M harapkan serban aje besar tapi pembohong belaka......

  ReplyDelete
 2. Jika PAS buat U-turn lagi (ie. kalimah ALLAH for ALL) maka bungkuslah pada PRU13 nanti.

  PAS Baru akan muncul diketuai oleh Haron Din.

  INSYA ALLAH.

  ReplyDelete
 3. dengan umno karpal tak berani minta.dengan pas aje karpal berani minta siap ugut sekali.

  ReplyDelete
 4. Mgg pn, kalau U-Turn lagi, maruah PAS....masuk dalam longkang. Memalukn bile parti yg sepatutnya dipimpin ulama, bersikap mcm tu. Orang dh boleh perlekehkn ulama. Batch PAS kali ni, haprak. Aku pn mmg harap muncul PAS baru bawah Ustaz Haron Din yg nampk lebih berkaliber dan ade kredibiliti.

  ReplyDelete
 5. Aku sure Majlis Syura akan bersidang sekali lagi. Bila lagi Hadi terasa layak nak jadi PM kalau bukan selepas PRU13 ini dengan segala sokongan Singhs dan Lims..at all costs.

  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...