Konco-konco ku

Tuesday, January 22, 2013

GEMPAR!! AHLI PAS BUAT PIKET KECIL BANTAH CAMPUR TANGAN KARPAL SINGH!!

BERITA yang baru aku terima dari sahabat aku di Sabak Bernam. Satu piket kecil yang akan dianjurkan oleh beberapa orang ahli PAS kawasan Sungai Besar akan diadakan pada esok hari di Perkarangan Mahkamah Majistret Daerah Sabak Bernam.

Bantahan ini sebagai salah satu kecaman terhadap Presiden DAP, Karpal Singh yang masuk campur dalam urusan Majlis Syura dengan mengarahkan Hadi Awang menasihati Majlis Syura supaya mengubah keputusan membenarkan penggunaan kalimah Allah oleh Kristian.

Perkara mendapat kritikan yang cukup kuat di Sabak Bernam kerana ahli PAS di sana adalah ahli-ahli lama yang berjuang bersama Arwah Ustaz Fadzil Nor. Mereka dikatakan begitu terkesan dengan tindakan DAP yang masuk campur dalam urustadbir agama Islam. 

Jadi, apa tindakan ahli-ahli PAS yang lain? Senyap?

5 comments:

 1. senyap aja lah, sebab telor dah kena gentel dengan karpal

  ReplyDelete
 2. Apa kesannya kalau setakat piket kecil. Sedangkan kalau piket raksaksa pun dap buat tak tau je. Dap tak takut pas. Dap takut UMNO je.

  ReplyDelete
 3. jaga2 la puak pas sekalian...nanti karpal wilcha keluar kan berterabur korang lari x cukup tanah....sape yg susah? pok nik jgk yg susah...

  ReplyDelete
 4. itu masalahnya bila mengaku memperjuangkan ISLAM melalui politik.bila sekutu kafir lahanat memngatakan sesuatu tntg ISLAM xmampu nk kata apa-apa.takot hilang pengaruh.PAS DAP PKR semua taik.

  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...