Konco-konco ku

Monday, August 27, 2012

KADIAQ SUDAH BUAT U-TURN MINTA NYAWA PADA TUN M!!!


Ahh.. kecoh bila Kadiaq pi beraya ke rumah Ayahanda Tun Dr Mahathir. Pelik betui la Kadiaq ni.. bila ceramah maki UMNO bagai nak rak. Namun bila raya boleh pulak dia mai tunjuk muka. Sebenarnya banyak yang Mc tau pasal Kadiaq ni.

Baru-baru ni Mc ada berjumpa dengan bekas orang kuat Kadiaq di Kulim Bandar Baharu. Kiranya dia ni punya rapat umpama tangan sebelah kanan Kadiaq la. Namun bila Kadiaq keluar UMNO dan sokong parti pembangkang, dia tak ikut, sebab hatinya tetap pada UMNO. 

Apa yang baguihnya Kadiaq ni ialah, bila dia dah keluar dari UMNO, penyokong dan pengikutnya di Kulim Bandar Baharu ni langsung tak ikut dia. Mereka tetap dengan UMNO, malah Kadiaq menyuruh pengikutnya ini menyokong adiknya pula si Datuk Aziz, Ketua Bahagian UMNO Kulim Bandar Baharu.

Haa.. tentu pembaca pelik kan dengan Kadiaq ni.. atas pentas dia maki UMNO, tapi dibelakang, nampak wajahnya ada sedikit lain.

Dulu ada dengar-dengar Kadiaq nak bertanding di parlimen Kulim Bandar Baharu. Kalau dia bertanding di Parlimen Kulim Bandar Baharu kemungkinan besar dia akan berhadapan dengan adiknya Aziz. Keinginannya itu, telah dibantah keras oleh bekas penyokong-penyokongnya dulu. Jadi Kadiaq pun membatalkan hasrat untuk menjadi calon di Kulim Bandar Baharu.

Selepas pada itu, Kadiaq terus menyepi.. dengar kata puak Pakatan pun tak berapa nak layan dia lagi. Alaa.. Kadiaq ni bukan ada pengaruh pun.. habis Anwar pakai dia, sampai masa kena buang jugak la nanti. Semua orang tahu memang itu perangai Anwar. he he.. 

CERITA LANJUT DI SINI.

2 comments:

  1. Kadiaq hang pi jual nasik kandaq lagi baguih

    ReplyDelete
  2. pi mampos la bangsat kicap nie...petualang lakhanat dalam malaysia...

    pejuang hamas...

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...