Konco-konco ku

Saturday, August 25, 2012

PATUNG GUAN ENG TARIKAN TERBARU DI PULAU PINANG!!

Blog gelagatanwar.wordpress.com dalam entri pada 16 Jun 2012 yang memetik Mansor Othman berkata: "Kamu tau dia (Guan Eng) angkuh...sombong dan angkuh. Bukan mudah. Sekarang ini lebih angkuh. Sebab dia (Guan Eng menang banyak. Mereka (DAP) dah pasti menang 19 dan mahu menang lebih lagi.Kerana dengan dua lagi (kerusi) mereka boleh membentuk kerajaan sendiri dan mereka boleh ambil (lompat parti) daripada kami (wakil PKR) menyebelahi mereka dan meninggalkan kami (PKR)"

Dalam PC baru ini, Mansor menafikan menggunakan perkataan 'sombong' dan 'angkuh' terhadap Guan Eng. Mansor mengakui menggunakan perkataan 'tokong' sebagai gelaran kepada Guan Eng... 

Nak tanya kepada rakyat Pulau Pinang,betul ke..!! Apa yang di maksudkan oleh Mansor Othman yang Lim Guan Eng sekarang ini adalah seperti 'Tokong'. Kepada rakyat Pulau Pinang. 'Tokong' bermakna Lim Guan Eng perlu disembah oleh masyarakat Cina Pulau Pinang dan mesti dihormati oleh orang Melayu dan India Pulau Pinang. 

"JB cadang kan kepada Mansor Othman,Pengerusi PKR Pulau Pinang,buat patong bermukakan Lim Guan Eng dan keluarkan arahan,agar tiap-tiap ahli DAP,PKR dan Pas membeli dan menyimpan patong Lim Guan Eng di rumah dan di pejabat-pejabat Kerajaan Negeri Pulau Pinang termasuk satu patung Lim Guan Eng yang tinggi dan besar diletakan diatas Bukit Bendera,Pulau Pinang.

No comments:

Post a Comment

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...