Konco-konco ku

Friday, August 3, 2012

DEDAH!! KHALID KAUT UNTUNG DALAM SENYAP!!

Krisis air Selangor semakin menarik untuk dibincangkan jika melihat dari desakan demi desakan yang dilakukan oleh rakyat Selangor yang prihatin tentang masalah yang akan menyebabkan seluruh negeri Selangor akan menjadi satu negeri yang tiada air bersih.

Ada yang mengatakan memang benar Selangor kini berada dalam ambang krisis air, dan ada juga pihak yang menyangkal berkenaan isu air ini hanyalah sekadar permainan politik kedua-dua pihak dalam meraih sokongan rakyat memandangkan pilihanraya umum akan diadakan tidak lama lagi.

Tidak dinafikan yang air sekarang memang banyak dan sungai di Selangor boleh menampung penyaluran air kepada semua rakyat Selangor masa kini. Tetapi adakah kita semua sedar yang sebenarnya apa yang kita laungkan dan desak adalah berkenaan Loji Rawatan Air Sungai Langat. 

Loji Rawatan Air Sungai Langat yang telah dibina oleh Kerajaan Pusat adalah untuk menampung permintaan air bersih. AIR BERSIH. Ia seumpama kilang memproses air dari sungai yang berwarna coklat dan banyak bakteria perosak dan seterusnya dijadikan air bersih untuk dibekalkan kepada penduduk di sekitar Selatan Selangor termasuk Kuala Lumpur dan Putrajaya.

Jika loji ini tidak dapat kelulusan dari Kerajaan Negeri, maka krisis air INSYAALLAH akan terjadi. Khalid Gagap sepatutnya prihatin dengan hasrat rakyat Selangor yang mahu melihat negeri mereka tidak akan terputus bekalan air.


1 comment:

 1. Kepada Saudara-saudara dan Saudari-saudari yang hormati sekian,
  Bahawa saya, peguam Yip Jiun Hann, Pemuda MCA Gombak seorang anak Yip Kum Fook(mca gombak) ingin bertanya mengapa orang ramai begitu dengki bapa saya beristeri lebih dari tiga? Ini sebuah Negeri demokrasi, dia mahu sepuluh isteri pun hak dia sendiri, sekiranya dia bolih bertanggujawab.

  Demi Islam pun bolih berkahwin lebih daripada empat perempuan. Saya harap orang ramai berfaham dan jangan bodoh.

  Kalau semua mahu cabar demokrasi dan hak asasi, orang ramai bolih bertanya pada YB Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak and Pengurusi MCA Malaysia Datuk Dr. Chua Soi Lek, kerana memperbuatan mereka sama dengan bapa saya.

  Yang benar

  Pemuda MCA Gombak
  Sdr. Yip Jiun Hann

  http://margeemar.blogspot.com/2012/06/malaysia-between-les-majeste-treason.html

  REPLY:

  Anon 19:31 @Yip Jiun Hann. saya pekenal saya diri sendiri nama seorang lawyer jugak Marapoo a/l Tanyasapa. Ini orang Malaysia juga ada busybody takdak mau respeck sama demokrasi dak hak-hak kemanusiaan. Saya punya appa juga ada kawin 9 kali estet juga buat. Itu saya punya appa kasi bilang ini Malaysia duduk banyak freedom apa..India, Cina , Malayu juga boleh kasi kawin.Tapi itu Islam kasi kawin Ampat saja Mr.Yip, takda kasi lebih. Tuhan Alah cakap dalam Kitab Kuran kasi kawin satoo,duaa,tigaa, ampaaat. Tapi itu jam kaloo takda bole kontrol mari, angkat satoo jugak Mr Yip. You itu jam angkat Loyer mana ounya tempat?? Univesiti TonSan mana?? Mr.Yip itu main belakang mari pun sini undang2 Malaysia takda kasi macam isteri juga. Itu main banyak2 belakang nanti tabley kira macam you punya bapak loo. Ayoo yoo dey

  http://medantempurkedah.blogspot.com/2012/07/kebodohan-suara-keadilan-persoal-kenapa.html


  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...