Konco-konco ku

Sunday, March 11, 2012

PERHATIAN!! AGENDA RAHSIA DAP & PKR YANG TAK DIKETAHUI PAS!!!

ADA DESAS DESUS MENYEBUT PEMBINAAN SEBUAH PENGKALAN TENTERA AMERIKA DI NEGARA KITA AKAN MENJADI KENYATAAN SEKIRANYA PAKATAN RAKYAT (PR) BERJAYA MEMENANGI PILIHANRAYA UMUM AKAN DATANG.

MENURUT SUMBER DALAMAN PR, LOKASI PENGKALAN TENTERA TERSEBUT BERKEMUNGKINAN BERHAMPIRAN SELAT MELAKA ATAS ALASAN UNTUK MENGAWAL KESELAMATAN LALUAN PERKAPALAN DISAMPING MENGEKANG KEGIATAN LANUN.

SEBELUM INI, MALAYSI...A & INDONESIA PERNAH MENOLAK TAWARAN AMERIKA UNTUK MELAKUKAN RONDAAN BERSAMA DI SEPANJANG LALUAN PERKAPALAN ANTARA YANG PALING SIBUK DI DUNIA ITU.

BAGAIMANAPUN, SINGAPURA PULA SECARA TERBUKA MENGALU-ALUKAN KEHADIRAN BALA TENTERA AMERIKA DI RANTAU INI ATAS ALASAN KESELAMATAN.

BERBALIK KEPADA KENYATAAN SUMBER DALAMAN PR TERSEBUT, JIKA IANYA SAHIH, BERMAKNA SELURUH RANTAU ASIS TENGGARA TERMASUK MALAYSIA AKAN TERJERUMUS KE DALAM KONFLIK PERSENGKETAAN YANG TENTUNYA BUKAN SAJA KEDAULATAN NEGARA BAKAL TERGUGAT MALAH KEAMANAN YANG KITA KECAPI JUGA AKAN HILANG BEGITU SAJA.

JUSTERU ITU, PIHAK PR DITUNTUT MEMBERI KENYATAAN SEGERA BERHUBUNG ISU INI SELAIN ITU ADALAH PENTING DIJELASKAN ADAKAH IANYA JUGA BERKAIT RAPAT DENGAN USAHA MELOBI PIHAK TERTENTU UNTUK MENDAPATKAN DANA LUAR NEGARA BAGI MENGHADAPI PILIHANRAYA KE 13.

FAKTA SELAT MELAKA & ISU BERKAITAN

1. SELAT MELAKA MERUPAKAN LALUAN PENTING MENUJU PELABUHAN UTAMA DI EROPAH & BARAT

2. 50% PERDAGANGAN HASIL MINYAK & GAS DUNIA MENGGUNAKAN SELAT MELAKA

3. 25% PERDAGANGAN ANTARABANGSA ADALAH MELALUI SELAT MELAKA

4. PENGKALAN TENTERA LAUT AMERIKA DI SUBIC BAY & CLARK AIR BASE FILIPINA DITUTUP PADA 1991

5. PADA AWAL TAHUN 2005, AMERIKA PERNAH BERCADANG MEMBUKA PENGKALAN TENTERA DI THAILAND KEMUDIANNYA DIBATALKAN SELEPAS MENDAPAT BANTAHAN RAKYAT THAI

6. SINGAPURA PERNAH BERSETUJU MEMBENARKAN TENTERA AMERIKA BEROPERASI DI NEGARANYA SELEPAS PENUTUPAN PENGKALAN TENTERA LAUT AMERIKA DI FILIPINA

7. PADA 2004, MALAYSIA & INDONESIA TELAH MEMBUAT BANTAHAN KERAS TERHADAP INISIATIF KESELAMATAN MARITIM SERANTAU (RMSI) ANJURAN AMERIKA SYARIKAT KERANA IANYA DIKHUATIRI MENJADI PERMULAAN BERTAPAKNYA AMERIKA DI SELAT MELAKA.

8. PENGUASAAN SELAT MELAKA AKAN MEMBOLEHKAN AMERIKA MENGAWAL LALUAN PERDAGANGAN MINYAK DUNIA DARI ASIA BARAT HINGGA KE LINGKARAN PASIFIK

Sumber: Facebooker Kgm Jihd Fisabilillah Melaka

7 comments:

 1. kerana pengkalan us inilah yg menjadi punca kegiatan lanun yg dipercayai dibiayai oleh Amerika dan sekutunya melalui al juburi, mereka sgja mencari jalan utk mbolehkan amerika bertapak di sini. Bagaimanapun Maritim Malaysia suatu agensi penguatkuasa yg diletakkan dibwh pentadbiran Jab P.M. telah ditubuhkan oleh DSN Najib sbg satu cara menutup peluang bg Amerika dan Sgapore dan akhirnya menyelesaikan masalah yg berbangkit. Kerana ini anwar benar2 berdendam dgn Najib krn telah brjaya menghalang rancangan jahatnya.

  ReplyDelete
 2. pas yg hanya tau menyondol membabi buta ni akan ditendang jauh2 kalau lakhanat amerika ni dapat bertapak di selat melaka walau di singaporahh..

  pas bengap...
  sebab tu senang kena kencing...

  pejuang hamas...

  ReplyDelete
 3. Thanx for sharing all these wonderful Posts and Blog.I really like them and looking forward for the newposts.You can download Painkiller Recurring Evil , Risen 2 Dark Waters , Deep Black Reloaded  and 
  Dead To Rights From zoobygamez.

  ReplyDelete
 4. tidak mustahil!!!!
  pengkalan tentera dan kedutaan israel di malaysia!!

  proksi dan kroni terang2an dah ada kat sini!!!

  ReplyDelete
 5. Akan tiba saat itu jika kita masih tidak sedar...

  ReplyDelete
 6. Apa Msia mampu lakukan sekiranya BN menang sekalipun dan pihak Amerika tetap inginkan pengkalannya dibina di kawasan Selat Melaka....? Apakah kita-kita ini benar- benar mampu ataupun hanya mampu berkata-kata saja? Tentera yg bertungkus lumus pun belum tentu dapat menahannya. Kita ini sebenarnya sekadar mengharapkan simpati dari negara kuasa - kuasa besar. Bukan ingin menentang kuasa besar, nak menentang nafsu saja tidak mampu....fikirkanlah sahabatku

  ReplyDelete
 7. sebab tu kita perlukan PM yg mengotakan janji dan tegas.bukan mcm atok gey tu... proksi US n yahudi... hulur duit n chinadolll.... semua pun bolehhh... hehehehe

  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...