Konco-konco ku

Saturday, March 17, 2012

HADI AWANG - BERNIAGA DENGAN YAHUDI BOLEH, SELAGI BUKAN DENGAN ZIONIS.


1. Allah swt dgn jelas menegah umat Islam bersekongkol dgn Yahudi-Nasrani. Hatta atas dasar kerjasama yg dibenarkan sekalipun, Islam perlu berada di kedudukan yg menentukan keputusan terakhir dan lebih berkuasa seperti dlm Piagam Madinah. 

2. Kita tidak perlu pergi jauh sehingga berniaga spt disaran Hadi Awang, malah gabungan PAS-DAP itu pun ditegah Allah swt. Sudah terang lagi bersuluh, DAP memperjuangkan wawasan utk menubuhkan negara sekular sepertimana termaktub dlm perlembagaannya. 

3. Sbg parti yg kononnya perjuangkan Islam itu pun, PAS sudah mengengkari tuntutan Allah swt dan sanggup memperjudikan Islam demi politik.

4. Atas alasan apa jua pun, PAS telah mengorbankan kesyumulan Islam malah kalau ia dikatakan 'helah' sekalipun, Gabungan DAP-PAS adalah tidak seimbang. Sepatutnya PAS mengawal DAP, tetapi yg berlaku adalah sebaliknya. Ini mungkin berlaku kerana kantung PAS utk PRU13 semakin 'kering' lagi 'kosong'.

5. Niat untuk berniaga dgn Yahudi pun baiklah dilupakan. Kita mesti ingat bahawa semua keuntungan mana-mana syarikat kepunyaan Yahudi sebahagiannya disumbangkan semula bagi mendaulatkan Negara Israel dan meranapkan Negara Palestine!

6. Menghimbau kembali sirah Rasulullah saw di peringkat awal penghijrahan ke Madinah, Rasulullah seru agar semua telaga dan perigi air kepunyaan Yahudi dibeli semula oleh umat Islam.

7. Kita perlu ingat bahawa Yahudi secara keseluruhan (tidak kira Zionis atau tidak) adalah lintah darat yg jika diberi betis nak peha dan berperangai seperti Belanda dapat tanah.

8. Ini bukan saya saja yang kata tetapi seperti disimpulkan dalam Al-Quran dan sirah Rasulullah saw.

Demikian seadanya dari saya. .
Wassalam.

-FERIZ OMAR-

5 comments:

 1. PAS terus berubah bila kena btg konek pembangkang,tp dlu buat main kecoh ajak rakyat boikot brg israel tp skrg ckp boleh berniaga ngan yahudi pulak..mmg pas parti tiada konsisten dlm perjuangan,PAS parti lalang ikut angin,dan tidak mustahil sedikit masa lagi rakyat israel boleh dtg ke malaysia utk berniaga

  ReplyDelete
 2. Bro... betul la tu kenyataan Hadi... selama ni pun memang Malaysia berdagang dengan Yahudi tapi bukan Zionis (Israel diperintah oleh Zionis bukan Yahudi) ... APa contoh barang Yahudi? banyak sangat ... Barangan Komputer IBM, Intel, ... Secret resipe ... Facebook .. Filem filem dari hollywood pun banyak yang dibuat oleh Yahudi...

  ReplyDelete
 3. dulu sebut saja yahudi depa ni sanggup berdemo, berguling tapi sekarang dah dibolehkan berurusan plak...dulu semua perkara ni ditegah, dilarang sebut yahudi pun mampu menaikan semangat jihat tapi itu dulu..sekarang ni semuanya dibolehkan dan dihalalkan

  Pas dah semakin songsang...

  nak tengok plak juak2 Pas berdemo depan pejabat2 Pas...sbb dulu kemain lagi islamik berdemo kalau dengar saja kerajaan ada urusan dgn yahudi...

  ReplyDelete
 4. selepas berpuluh tahun Pas wujud baru Hj Hadi jumpa 'rupanya' dlm AL-QURAN tak ada "NEGARA ISLAM'..yg ada negara 'kebajikan'..dan baru hari ni..Hj Hadi tau rupanya boleh berurusan dengan YAHUDI..selagi bukan Zionis!!!

  ReplyDelete
 5. hadi awang memang tak boleh harap langsung!! Habis kalau pembangkan memerintah Malaysia

  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...