Konco-konco ku

Friday, September 28, 2012

KOPI OLDTOWN TAK HALAL, ADA CAMPURAN YANG MERAGUKAN!! WAJIB SEBARKAN!!

Sebenarnya benda ni sedia maklum dah lama dah pasal pengasas dan pemilik OldTown White Coffee yang tidak mementingkan sijil halal ke atas makanan dan minuman yang dijual.

Memang benar ada bahan yang meragukan dalam pembuatan kopi kesukaan ramai itu. Kopi itu diimport dari negara China jadi faham-faham lah bahan apa yang selalu dicampurkan untuk membuatkannya sedap lemak berkrim.

Blog brother Armand Azha adalah mendedahkan tentang sebahagian kenapa OldTown tiada sijil halal di SINI.

Nampak sangat yang tokey OldTown ni tak faham tentang hukum halal haram di Malaysia. Boleh pulak bandingkan dengan negara lain yang bukan negara Islam. Maknanya PAS tak habis tarbiyah lagi.

"Pertama kali saya dengar minum kopi mesti ada label halal. Manusia jgn tambah syarat, membebankan. Tuhan membebaskan."

Dahsyat Ngeh sampai boleh keluarkan fatwa halal dan haram dalam kes kopi keluaran kedainya.

Tarbiyah jenis macam mana yang PAS terapkan kat Pengerusi DAP Perak ni??

1 comment:

  1. bukan ke ni yg ada kes dulu ada kaki katak dlm mi?

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...