Konco-konco ku

Thursday, September 27, 2012

PEKERJA MUSLIM RAMAI BERHENTI KERJA DARI OLDTOWN WHITE COFFEE

Berita yang baru aku dapat malam tadi secara tak sengaja kawan seorang ini bercerita pasal kawan dia dan beberapa pekerja Old Town menghantar surat berhenti kerja kerana tindakan Ngeh Koo Ham yang menghina Islam baru-baru ini.

Terkejut juga aku bila dapat tahu sebab setahu aku anak-anak muda Melayu Islam yang kerja kat kedai kopi Cina tu selalu buat tak kisah atau buat bodoh je sebab tak menjejaskan mereka langsung.

Tapi ni lain pula jadinya. Seperti sudah tersedar dari lena yang panjang tentang rasisnya seorang pemimpin DAP.

Apa-apa pun tahniah kepada yang sudah berhenti kerja dari kedai kopi Cina yang memang tidak halal tu. Kepada yang belum berhenti bila lagi?

Banyak lagi kedai kopi yang korang boleh kerja beb. Cina rasis tu bukanlah yang menentukan rezeki korang.

5 comments:

  1. orang melayu buat bisnes maju kaya raya, ada je org melayu lain dengki herdik orang, pelingkup orang melyu, cakap bukan bukan lebih lebih lagi puak haram melayu, kalau cina ada kandang babi 4 ribu ekor siap buka kedai kopi tak tahu status halal haram pun orang melayu sanjung meninggi kira bagus la.

    Apa pun kita sebagai orang melayu jgn la suka tikam atau perlekeh anak bangsa melayu kalau kaya atau miskin sekali mereka tetap orang melayu ada harga dan jati diri. DAP atau cina komunis ni mereka mmg bijak putar alam, yg bebal dan benak hati perut tu org yg menyokong mereka dan RM1 tuan penasihat ekonomi yakni bakal PM Anwar, kalau laa ada org melayu jd penasihat RM1 dlm sgor gamaknya puak haram jadah ni kata makan suap la mcm laa sampai terkeluar anak tekak.

    Anyway, eheheheh elok kita beramai-ramai memeriahkan lagi dgn menjamu seleera di pappa rich milik orang melayu. Dengar khabar terpaksa rahsiakan pemilikan tersebut kerana cina komunis tak suka melayu naik atau kuasai perniagaan.

    ReplyDelete
  2. Brtul ke founder pappa rich tu org melayu? Kalau tengok website dia pengasas dia org cina gak rich tan.....unless franchise restaurant yg saudara maksudkan di operate oleh org melayu. Tapi ketua besar tetap cina

    ReplyDelete
  3. Kepada Saudara-saudara dan Saudari-saudari yang hormati sekian,
    Bahawa saya, peguam Yip Jiun Hann, Pemuda MCA Gombak seorang anak Yip Kum Fook ingin bertanya mengapa orang ramai begitu dengki bapa saya beristeri lebih dari tiga? Ini sebuah Negeri demokrasi, dia mahu sepuluh isteri pun hak dia sendiri, sekiranya dia bolih bertanggujawab.

    Demi Islam pun bolih berkahwin lebih daripada empat perempuan. Saya harap orang ramai berfaham dan jangan bodoh.

    Kalau semua mahu cabar demokrasi dan hak asasi, orang ramai bolih bertanya pada YB Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak and Pengurusi MCA Malaysia Datuk Dr. Chua Soi Lek, kerana memperbuatan mereka sama dengan bapa saya.

    Yang benar

    Pemuda MCA Gombak
    Sdr. Yip Jiun Hann

    http://margeemar.blogspot.com/2012/06/malaysia-between-les-majeste-treason.html

    REPLY:

    Anon 19:31 @Yip Jiun Hann. saya pekenal saya diri sendiri nama seorang lawyer jugak Marapoo a/l Tanyasapa. Ini orang Malaysia juga ada busybody takdak mau respeck sama demokrasi dak hak-hak kemanusiaan. Saya punya appa juga ada kawin 9 kali estet juga buat. Itu saya punya appa kasi bilang ini Malaysia duduk banyak freedom apa..India, Cina , Malayu juga boleh kasi kawin.Tapi itu Islam kasi kawin Ampat saja Mr.Yip, takda kasi lebih. Tuhan Alah cakap dalam Kitab Kuran kasi kawin satoo,duaa,tigaa, ampaaat. Tapi itu jam kaloo takda bole kontrol mari, angkat satoo jugak Mr Yip. You itu jam angkat Loyer mana ounya tempat?? Univesiti TonSan mana?? Mr.Yip itu main belakang mari pun sini undang2 Malaysia takda kasi macam isteri juga. Itu main banyak2 belakang nanti tabley kira macam you punya bapak loo. Ayoo yoo dey

    http://medantempurkedah.blogspot.com/2012/07/kebodohan-suara-keadilan-persoal-kenapa.html


    ReplyDelete
  4. http://1.bp.blogspot.com/-jRsA8pY6LOo/UGTqXaMfMzI/AAAAAAAAc5k/ROROpRUxTpA/s1600/395361_161494037322062_159967765_n.jpg

    ReplyDelete
  5. Merapu!Tanya siapa? Macammana boleh ada orang mereng macam ni?

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...