Konco-konco ku

Wednesday, September 5, 2012

HANGAT!! BENDERA MALAYSIA TUKAR BENDERA DAP!!


Jika malam ambang merdeka yang lalu puak kuning pakatan bontot nak tukar bendera Malaysia dengan bendera yang baru 'Sang Saka Malaya', tapi yang ni lagi dahsyat. Tanpa berselindung, puak haram DAP ini dengan selamba mengibarkan bendera DAP di pagar sekolah.

Bulan Kemerdekaan sepatutnya hanya bendera Malaysia sahaja yang dikibarkan namun itu sebaliknya terjadi di salah sebuah Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil ini.

Disekililing pagar dikibarkan dengan bendera haram DAP. Patriotik kepada siapa? DAP atau Malaysia? Tepuk dada tanya diri sendiri.

Masih tidak bersyukurkah kita tinggal di negara Malaysia yang aman ini? Kenapa mahu dibanggakan dengan bendera DAP yang telah melakukan berbagai bencana terhadap negara ini sejak dahulu lagi. Jawablah dengan ikhlas hati tanpa prejudis.

2 comments:

 1. kerana bangsaku tidak sabar lagi mengundang musibah,,biarkan lah kalau itu sudah kemahuan mereka,,jangan kite tegah minda dah jadi kematu dan bebal,hanya mnunggu si-luncai terjun dgn labu2nya,,biarkan>b..iarkanlah,,,,,,!

  ReplyDelete
 2. Kepada Saudara-saudara dan Saudari-saudari yang hormati sekian,
  Bahawa saya, peguam Yip Jiun Hann, Pemuda MCA Gombak seorang anak Yip Kum Fook(mca gombak) ingin bertanya mengapa orang ramai begitu dengki bapa saya beristeri lebih dari tiga? Ini sebuah Negeri demokrasi, dia mahu sepuluh isteri pun hak dia sendiri, sekiranya dia bolih bertanggujawab.

  Demi Islam pun bolih berkahwin lebih daripada empat perempuan. Saya harap orang ramai berfaham dan jangan bodoh.

  Kalau semua mahu cabar demokrasi dan hak asasi, orang ramai bolih bertanya pada YB Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak and Pengurusi MCA Malaysia Datuk Dr. Chua Soi Lek, kerana memperbuatan mereka sama dengan bapa saya.

  Yang benar

  Pemuda MCA Gombak
  Sdr. Yip Jiun Hann

  http://margeemar.blogspot.com/2012/06/malaysia-between-les-majeste-treason.html

  REPLY:

  Anon 19:31 @Yip Jiun Hann. saya pekenal saya diri sendiri nama seorang lawyer jugak Marapoo a/l Tanyasapa. Ini orang Malaysia juga ada busybody takdak mau respeck sama demokrasi dak hak-hak kemanusiaan. Saya punya appa juga ada kawin 9 kali estet juga buat. Itu saya punya appa kasi bilang ini Malaysia duduk banyak freedom apa..India, Cina , Malayu juga boleh kasi kawin.Tapi itu Islam kasi kawin Ampat saja Mr.Yip, takda kasi lebih. Tuhan Alah cakap dalam Kitab Kuran kasi kawin satoo,duaa,tigaa, ampaaat. Tapi itu jam kaloo takda bole kontrol mari, angkat satoo jugak Mr Yip. You itu jam angkat Loyer mana ounya tempat?? Univesiti TonSan mana?? Mr.Yip itu main belakang mari pun sini undang2 Malaysia takda kasi macam isteri juga. Itu main banyak2 belakang nanti tabley kira macam you punya bapak loo. Ayoo yoo dey

  http://medantempurkedah.blogspot.com/2012/07/kebodohan-suara-keadilan-persoal-kenapa.html


  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...