Konco-konco ku

Monday, October 8, 2012

PANAS!! AZIZ BARI DITOLAK JADI CALON PKR PARLIMEN SABAK BERNAM!!

Pada 23 September 2012 yang lalu, Mesyuarat Agong Tahunan Cabang Parlimen Sabak Bernam yang telah diadakan di Dewan Tun Razak, Sabak Bernam telah sebulat suara untuk menolak calon wakil rakyat Parlimen Sabak Bernam yang sudah hampir 6 bulan berkempen iaitu Dr. Aziz Bari.

Maklumat yang disampaikan menyatakan yang calon terdahulu, Dr. Badrul Amin dan Dr. Aziz Bari kedua-duanya telah ditolak pencalonan mereka oleh setiap wakil ranting yang bersidang. Dr. Badrul Amin yang sebelum ini tercalon bagi merebut kerusi Parlimen Sabak Bernam telah diketepikan kerana masalah moral yang belum lagi selesai.

Manakala Dr. Aziz Bari pula ditolak kerana sikapnya yang terlalu cepat lupa diri dan telah meminggirkan orang-orang yang membawanya naik ke atas di Parlimen Sabak Bernam. Akibat kekecewaan hampir 10 orang yang mendukung perjuangan beliau sebelum ini, maka nama Dr. Aziz Bari telah digugurkan dari bertanding di Parlimen Sabak Bernam.

Kini, cita-cita dan angan-angan Dr. Aziz Bari mula hancur berkecai dan punah serta-merta akibat dari keegoannya sendiri. 

Berdasarkan sembang-sembang pemuda AMK Sabak Bernam, mereka semua tidak sepakat untuk meletakkan Dr. Aziz Bari dalam kerusi Parlimen kerana beliau cepat lupa diri apabila dicalonkan oleh Anwar sendiri di Sabak Bernam. 

Mereka juga menuntut untuk meletakkan calon lain yang lain berkelayakan untuk menduduki kerusi tersebut walaupun terpaksa mengambil calon dari luar kawasan. Betapa bencinya ahli PKR Cabang Sabak Bernam terhadap Dr. Aziz Bari.

Dr. Aziz Bari hanya pandai berkata-kata dan tahu berkenaan undang-undang namun beliau bukanlah calon yang sesuai untuk menjadi wakil rakyat. Hanya tahu berceramah dan memaki hamun orang lain bukanlah tiket besar untuknya menjadi orang harapan PKR Sabak Bernam.

5 comments:

 1. Badrul Amin nak jadi calon kahkahkah, kes khalwat 3 pagi pun tak selesai. Jangan haraplah ko boleh berangan guna duit RM4 juta kes menang saman KDN untuk beli pengundi Sabak Bernam. Kes tu pun masih tergantung lagi kerana KDN akan buat rayuan balas.

  ReplyDelete
 2. why? why aziz why? adakah kamu bukan calon boleh menang? dgn bakat kamu, ilmu kamu tentang undang2, kebolehan kamu memaki hamun pemimpin lawan dgn nas2 rekaan sendiri sewajarnya kamu adalah calon paling layak berbanding badrul yg kes khalwatnya belum selesai. siapakah petualang2 sabak bernam yg sampai hati menolak kamu? sungguh kurang sopan!!!

  ReplyDelete
 3. prof kingkong.....oops sori kangkong

  lol ...padan muka

  ReplyDelete
 4. daripada yb raja yang langsung x wat pape...dato rahman bakri rasuah tgal nak masuk jail..oh aku terlupe kate tun mahatir."lebih baik pilih syaitan y dikenali daripada malikat y kite x knal.hahahaha..umnonok selamanya

  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...