Konco-konco ku

Saturday, May 26, 2012

MATLAMAT SEBENAR AMBIGA ANJUR BERSIH UNTUK HANCURKAN MELAYU!!!


Keengganan Pengerusi Bersama Bersih 3.0, Ambiga Sreenevasen untuk meminta maaf kepada rakyat Malaysia terhadap rusuhan yang berlaku semasa himpunan pada 28 April lalu, menunjukkan belang sebenarnya.

Rusuhan yang sepatutnya telah gagal menggerakkan hati kecilnya untuk menyedari dan mengaku kesilapan yang telah beliau dilakukan terhadap rakyat negara ini.

Sebaliknya Ambiga dengan angkuh dan bongkak berkata beliau hanya mahu meminta maaf kepada generasi muda kerana tidak berjuang dengan lebih gigih untuk prinsip-prinsip Bersih 3.0.

Dalam erti kata yang lebih mudah difahami, Ambiga bermaksud bahawa biarpun negara Malaysia yang dicintai terbakar atau punah sekali namun ini tidak penting.

Yang lebih penting Ambiga dan kuncu-kuncunya dari parti pembangkang berjaya menumbangkan kerajaan Barisan Nasional melalui demonstrasi jalanan dan keganasan.

Ambiga yang sudah menjadi sebati dengan jiwa pembangkang bercakap mengenai nilai-nilai murni seperti keadilan, ketelusan dan proses pilihan raya ang bersih tetapi hakikatnya apa yang mereka rancang dan laksanakan dalam tiga perhimpunan Bersih 1.0, Bersih 2.0 dan Bersih 3.0 adalah menyimpang dan jauh sekali nilai-nilai yang mereka perjuangkan.

Sebenarnya, penyokong-penyokong PAS dan PKR gagal memahami bahawa tujuan sebenar Ambiga ialah untuk memecah belahkan orang Melayu.

Perlu ditanya mengapa dalam dua himpunan yang telah diadakan sebelum ini amat sedikit sekali penyokong Cina yang hadir malah daripda kaum India boleh dibilang dengan jari.

Hanya pada Bersih 3.0, peserta Cina meningkat secara mendadak dan seolah-olah berani menunjukkan kekuatan mereka.

Ini semuanya adalah perancangan parti rasis DAP yang kini beryakinan mereka boleh mengalahkan BN dengan memperkudakan pemimpin serta penyokong dari kalangan orang Melayu daripada PAS dan PKR.

Ambiga bersama-sama DAP secara licik berpakat untuk memecah belahkan lagi orang Melau kepada kumpulan-kumpulan yang lebih kecil kerana ini akan memudahkan mereka melaksanakan dasar pecah dan perintah.

Melayu yang bersatu tidak mungkin dapat dipatah kekuatan perpaduan yang ada tetapi Melayu yang lemah dan rapuh perpaduan mereka akan menjadi amat senang bagi pihak musuh untuk meratah mereka.

Anwar serta pemimpin PAS seperti Abdul Hadi dan Nik Aziz samada menyedari atau jahil terhadap senario yang membahayakan umat Melayu di negara ini telah menghulurkan leher mereka untuk disembelih oleh Ambiga dan DAP.

Tangan Anwar, Abdu Hadi dan Nik Aziz berlumuran dosa perpecahan Melayu disebabkan tindakan mereka bersekongkol dengan DAP.

Mereka patut bertanya kepada diri mereka sendiri, mengapa tidak seorang peserta Bersih 3.0 daripada kalangan kaum Cina pun yang didakwa berkaitan keganasan yang berlaku? 

Mengapa gambar lebih 100 individu yang dikehendaki polis hanya terdiri daripada pemuda-pemuda berbangsa Melayu?

Jika benar orang Cina dan India ikhlas menegakkan keadilan, ketelusan dan proses pilihan raya yang bersih, mengapa orang Melayu sahaja yang sanggup berjuang berdepan dengan tindakan polis dan FRU?

Di manakah komitmen orang Cina dan India atau adakah mereka hanya merupakan golongan opportunis yang tidak sanggup berjuang tetapi menunggu untuk meraih hasil perjuangan orang Melayu sahaja? 

Pemimpin Melayu seperti Anwar sanggup melacurkan maruah bangsa sendiri kerana cita-cita peribadi untuk menjadi Perdana Menteri, sekalipun negara tergadai.

Pemimpin PAS pula sanggup menjual islam sebagai komoditi murahan kepada DAP dan PKR hanya kerana gilakan kuasa dan pangkat. 

Ambiga dan DAP pula mengeksplotasi sifat tamak dan gila kuasa yang bermaharajalela dan sanubari Anwar, Abdul Hadi dan Nik Aziz untuk memastikan orang Melayu akan terus bertelagah dan berpecah sehinggalah Tanah Melayu ini menjadai milik mereka suatu hari nanti.

Pada ketika itu objektif sebenar ketiga-tiga himpunan Bersih akan menjadi realiti kerana sememangnya pada masa itu ia akan menyapu bersih semua hak Melayu dan menjadikan bangsa ini sebagai pengemis di bumi mereka sendiri.

4 comments:

  1. Sedih melihat Melayu sesama Melayu bertelagah sehingga sanggup pemuda Melayu menyepak polis Melayu sendiri...ini semua angkara AmBABIga dan juga SASAUwan Negara...tahniah untuk anda berdua!!!!!

    ReplyDelete
  2. bukan mereka tak sedar yang china dan india cuba menafikan hak melayu, tetapi dek kerana sifat dendam kesumat, iri hati, nafsu ingin kuasa dan harta benda, mendorong mereka berkelakuan seperti ini. nik aziz dan hadi awang memang ulamak tapi depa bukan malaikat dan tak maksum samasekali. jiwa kotor mereka diperturunkan kepada penyokong bangang. setiap saat penyokong didendangkan lagu kebencian terhadap UMNO. konon pemimpin UMNO tak islamik, rasuah, tak telus dan banyak lagi kejahatan. sedangkan menonjolkan diri mereka sentiasa baik setaraf nabi, jadi apa lagi yang rakyat nak? tentulah pemimpin seperti mereka. rakyat telah buta terhadap perjuangan sebenar kaum pendatang hingga satu masa melayu menganggap diri mereka juga pendatang sama seperti kaum itu. konon datuk nenek datang dari indonesia. jadi dengan itu menganggap china dan india boleh diberi kelayakan macam melayu. mereka tak sedar perpindahan di alam melayu semasa era penjajahan dan sebelumnya sentiasa berlaku. kerajaan melayu melaka juga merangkumi sebahagian dari pulau sumatera dan dgn itu tak ada hal jika perpindahan ini berlaku. melayu kena tau sejarah, jangan pulak sejarah kita diputar belit oleh kaum itu sehingga kita tak kenal jati diri. jangan kerana nak adil sangat konon, keturunan melayu akan datang menyumpah moyang mereka kerana menggadai negara pada kaum kafir yang sangat rakus. cukup lah dengan sejarah pembesar melayu menggadai negara kerana lemah dan ingin kuasa. contoh sejarah semau negeri melayu yang akhirnua jatuh ke tangan barat.

    ReplyDelete
  3. Mengapa pas yg pimpinanya yg menghafal Alquran tidak dapat mencari tentang peringatan Allah.Tentang perancangan musuh2 islam untuk menghancurkan islam.Kita lihat kejatuhan empayar Islam adalah dari perbuatan umat yg seagama,yg akhirnya orang yg bersengkokol menjatuhkan kerajaan yg sedia ada itu pun tidak dapat apa2 manafaat,sebaliknya anak2 mereka,isteri mereka dibunuh dan dirogol oleh tentera2 kafir dihadapan orang ramai.Tuan Islam seMalaysia,bila terjadinya bencana ini,kita berdoa dengan airmata darah sekalipun Allah tidak akan kembalikan keamanan yg kta kecapi dulu.Waktu itu tentera kafir tidak akan peduli,Oh..ini anak perempuan sianu yg tolong kita,jd jgn usik anak sianu ni.TIDAK TUAN2!!!Apabila mereka dapat jatuhkan Pimpinan Islam,mereka akan hancurkan terus Islam.Sbg Umat Islam diMalaysia ini kta ikut peringatan yg Allah beri ALQURAN DAN HADIS,Bkn persengketan dan dendam perseorangan yg kita ikutkan.Ingat saudara seislam yg saya sayangi.INGGAT!!Allah jadikan kaum Yahudi Alkitab,kaum yg bijak tapi mereka menjadi sombong dan bongkak,Para Nabi pun mereka bunuh apatah lagi Kita ummat NABI MUHAMMAD S.A.W.AKHIR ZAMAN.SAUDARA2 ISLAM KITA DISELURUH DUNIA DIRATAH DGN LAHAP SEPERTI MERATAH DAGING2 YG ADA DIDALAM PINGGAN.YA ALLAH ENGKAU SELAMATKANLAH ISLAM DAN MUSLIMIN DISELURUH DUNIA YA ALLAH!!BERILAH KEMENANGAN KEPADA TENTERA ISLAM DAN MUSLIMIN DISELURUH DUNIA DALAM MEMPERTAHANKAN AGAMAMU,AMIN YA RABBILALAMIN.

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...