Konco-konco ku

Saturday, April 14, 2012

TERKINI!! AKSI PANAS DEMO HAPUS PTPTN!




Gerakan hapus PTPTN berarak ke Dataran Merdeka diketuai oleh Adam Adli!

15 comments:

  1. agak2 kali ni brapa adam adli dapat stelah diagih kpd kaldai2nya

    ReplyDelete
  2. Bebudak ni... kalau dah "hutang" tu, bayar lah. Di dalam islam, tidak masuk syurga walau mati syahid pun seseorang itu kerana "hutang".

    Islam apakah mereka ini ???

    Aku tengok gambar gambar Demo ANTI-PTPTN tadi kat blog, kau nak tahu apa pendapat aku bro ???

    Pendapat aku, semua... SEMUA mereka Mahasewel yang menyertai ANTI-PTPTN tu, semua nya pelajar pelajar bodoh yang gred rendah. Kerana...

    Kerana... Pelajar pandai yang CGPA nya 3.8 keatas, 1st Honoury Class Degree, kesemua mereka tidak perlu membayar balik pinjaman PTPTN, kerana ianya akan menjadi "Biasiswa" FREE, disebabkan usaha mereka sebagai pelajar cemerlang.

    Yang buat demo tu semua pelajar bodoh, losers yang tidak berguna kepada negara.

    Kerajaan dah bagi short-cut, kalau tidak mahu bayar balik pinjaman PTPTN mereka, jadilah pelajar cemerlang, dapatkan CGPA 3.8 ke atas (1st Class Honoury Degree). Tak perlu bayar balik pinjaman PTPTN, automatik jadi Biasiswa free...

    Yang Mahasewel ber-demo tu semua kaldai kaldai, "petis" (otak udang) dan bodoh sokmo...


    Heih... kalau dah bodoh tu memang bodoh juga, pain in the ass... !!!


    Sekian,

    Luqmanul Hakim bin Abd. Rahim

    http://tinyURL.com/My-Answer-To-1Malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa nak bazirkan masa dan tenaga untuk bantah PTPn ?? sebab mahasewel2 ni tak cerdik . dia orang tak tahu ker berpa banyak kerajaan PKR Selangor belanja untuk biasiswa ??

      bagi 2011, bajet biasiswa kerajaan PKR Selangor ialah sebanyak RM254,900.00 bagi tawaran baru kepada 500 orang pelajar, manakala bagi pinjaman, bajet adalah sebanyak RM3,189,500.00 bagi tawaran baru kepada 600 orang pelajar IPT. http://www.yayasanselangor.org.my/adun/4.html

      Kalau diaorang ni cerdik , aku rasa mesti diaorang buat demo mintak kerajaan PKR Selangor tambah biasiswa untuk manafaat mahasiswa . Kerajaan jenis apa ni belanja untuk biasiswa pun sama mahal dengan katil Azmin Ali ??

      Delete
  3. Gambar ada. Bukti pun ada..Buang diorg daripada universiti...hutang tetap bayar. Biar diorg blacklist...mampos sampai tua tak boleh buat loan kereta, rumah dan lain2...kasi ajar pada budak kurang ajar...kecik2 tak nak mampos...dah besar menyusahkan org...mak bapak menangis kat kampung cari duit suruh belajar tapi jadi bodoh pengikut petualang negara...sial betul

    ReplyDelete
  4. Setuju ngan luqman....dah di beri peluang belajar..belajar bersungguh2....yg dok sebok buat demo ni pehal...adat meminjam..bayar la...t dah pinjam bank..xmo bayar p buat demo mintak di hapuskan....yg di beri ptptn pun blaja lebih kurang je...inikn pula belajar free....lg la belajarnye kurang....t pd sapa nak blajar tp x mampu..mintak duit kat adam adli....

    ReplyDelete
  5. Luqmanul Hakim bin Abd Rahim bin Abdul WahabApr 14, 2012 01:51 AM
    AnonymousApr 14, 2012 01:54 AM

    Saya setuju pendapat anda. Perbuatan mereka ini dah tahap ketololan dan kemengongan yg tertinggi.

    ReplyDelete
  6. SOkong pendapat anon di atas.
    Pelajar2 keldai,barua anuar ni layak direjam dgn batu je.
    Banyak sudah onar yang dilakukan dan tiada sebarang tindakan tegas yang dikenakan ole pihak U maupun kerajaan maka itulah sebabnya mereka naik kepala.
    Mungkin ibubapa juga berperangai demikian atau mungkin salah ibu mengandung.
    Bahlol2 ini disokong oleh dajjal2 besar Malaya,dibelakangi oleh yahudi laknatullah.

    ReplyDelete
  7. masalahnya 1 jaaa...buat ada agenda tersendiri..bila politik masuk sekali...dah lain dah..motif politik dah ney...jadi adam adli ney..kena gantung 3 sem kalau kerja dapat jgk duit....hairan sungguh aku..jgn ingat semua mahasiswa support apa yg ampa semua buat...org bongok ja wat semua ney...suh byar ptptn sebulan rm 100 pun liat...bayar duit keta beratus boleh plak...pelik2..

    ReplyDelete
  8. Duit PTPTN tu duit rakyat.....dah hutang tu bayar la. Berdosa besar kamu mahasewel2 yang tak nak bayar duit pinjaman tu.....

    ReplyDelete
  9. budak2 tu tak bayar hutang ptptn pun tak pa, boleh juga masuk sorga sbb bila undi pas dlm pru13 nanti depa akan dpt tket ke sorga

    ReplyDelete
  10. Cerdik tak boleh diajar..bodoh tak boleh ditegur !!

    ReplyDelete
  11. Teman tak halal duit PTPTN yang mereka dapat selama ni. Menyalahgunakan wang cukai rakyat. Biar bengap 7 keturunan!

    ReplyDelete
  12. STOP jer PTPTN mereka yg demo tuu abih cerita, dah mereka nak sangat hapus PTPTN.
    Suh bayar takat apa yg mereka dah amik tuu.. hahaa

    ReplyDelete
  13. bodoh...kebanyakannya anak2 melayu..sbb anak2 melayu yg berdemo ni semua yg bakal dpt kelas ketiga..sbb tu melalak cam anjing..suh belajar gi demo pastu mintak suma free..kalau diikutkan sudahnya malaysia ni tkde modal insan dah sbb suma bengong camni..camner nk menerajui negara masa akan datang...bodoh tahap mega!!!

    ReplyDelete
  14. Apakata lepas ni rakyat satu malaysia buat demo mansuhkan bayaran rumah. Bayaran kereta. Bayaran kad kredit. Dah hilang akal agaknya bila dah terlalu banyak universiti di malaysia. Saya betul betul pelik kenapa maktab perguruan dah boleh naik taraf ke universiti. Inilah jadinya bila terlalu ramai bergelar mahasiswa.

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...