Konco-konco ku

Tuesday, April 24, 2012

ZOMBIE DATARAN SUDAH DIBAKAR HIDUP-HIDUP!!


KUALA LUMPUR 24 April - Beberapa Pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) hari ini telah mula membuat sekatan dengan memagar kawasan tapak perkhemahan di Dataran Merdeka melibatkan beberapa Siswa yang terlibat pada Himpunan Anti PTPTN baru-baru ini. 

Sekatan tersebut dibuat susulan tindakan siswa-siswa terlibat yang tidak sama sekali akan berganjak dari kawasan tersebut sehingga Perhimpunan BERSIH 3.0 pada 28 April di lokasi yang sama.  

Sebelum ini seorang Siswa telah dihadapkan ke Mahkamah Majistret setelah berlaku pertempuran DBKL dan beberapa Siswa tersebut ketika arahan untuk mengosongkan tersebut tidak diendahkan. - KLPos.

Undang-undang sangat jelas dan mesti dipatuhi. Di antaranya :

By-Law 4. Offences. 

No person shall, unless approved by the Commissioner in writing, in the Dataran Merdeka ... 

(o) erect any tent, booth, shed or other structure; 

(r) lie down or sleep in any part of Dataran Merdeka; or 

(s) allow any animal which is under his control to enter or remain in any part of Dataran Merdeka.

1 comment:

 1. 1Malaysia semua...

  Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

  Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

  Kalau berminat, sila layari :

  (Versi English)
  http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


  (Versi Melayu)
  http://PelaburanHartanah.blog.com


  ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


  Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

  Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...