Konco-konco ku

Wednesday, April 25, 2012

PANAS!! SIAPA SELEPAS HASAN ALI??


Anwar cukup berang bila diberitahu bahawa Ustaz Nasha terlibat secara aktif dengan agenda anti-LGBT. Anwar tahu, Ustaz Nasha juga antara yang bergerak di belakang tabir agenda JATI, Dr Hasan Ali – tapi bila Ustaz Nasha sibuk dengan agenda anti LGBT; Anwar naik berang dan cukup marah. Anwar tidak mahu langsung PAS terlibat dengan agenda anti LGBT dan kehadiran Ustaz Nasha, jelas Anwar, menjejaskan Pakatan Rakyat.

Azmin sudah Anwar arahkan untuk memastikan nama Ustaz Nasha tenggelam terus daripada disenaraikan dalam PRU akan datang. Namun, Azmin telah memberitahu Anwar bahawa ada dua kemungkinan yang mungkin berlaku:-
Ustaz Nasha bertanding atas tiket BN;
PAS juga belum tentu bersetuju untuk membuang Nasha daripada list begitu sahaja. Mursyidul Am perlu membuat signal yang jelas kepada Presiden dan Majlis Syura bahawa Ustaz Nasha sudah khianat daripada parti.
Soalnya sekarang, mengapa Anwar terlalu takut dengan anti-LGBT ini? Ada kalangan rakan-rakan dalam PR yang memaklumkan, bahawa Anwar tidak mahu ‘imej’ LGBT ini dikaitkan dengan dirinya dan mana-mana pimpinan PR yang lain. Mana ada pimpinan lain yang terlibat dengan LGBT. Anwar seorang! Nampaknya, Anwar semakin pening dan gelabah.

Anwar mahu Azmin yakinkan PAS bahawa Ustaz Nasha bukan faktor penting. Anwar berjanji untuk turun berkempen di mana sahaja nama Ustaz Nasha diangkat sebagai calon BN. Ramai yang kata, kemungkinan di dalam Wilayah Persekutuan. Itupun jika PAS ambil keputusan untuk menurut sahaja cadangan Anwar.

Anti-LGBT ini Anwar sifatkan sebagai kumpulan kacau daun dan lebih berpengaruh daripada TIBAI. Kepada Anwar, TIBAI adalah kelompok manusia tamak yang boleh dibeli dengan wang ringgit. Kalau kita jadi Kerajaan, Anwar kata, TIBAI inilah antara orang pertama yang akan sembah kaki aku. Anwar cukup yakin sekali.


Nasharudin Mat Isa hari ini berkata Dato’ Ambiga Sreenevasan tidak layak pimpin BERSIH 3.0 sebaliknya Pemimpin PAS lah yang sepatutnya menjadi barisan hadapan BERSIH 3.0.

Nasha turut berkata LGBT merupakan ancaman kepada masyarakat…

Demi masa depan dan akidah generasi muda, isu lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) tidak boleh dipolitikkan sebaliknya semua pihak perlu berganding bahu untuk menanganinya, kata Pengerusi Pusat Kajian Fiqh Kontemporari Nasharudin Mat Isa.

“Ini bukan sesuatu yang boleh dipolitikkan kerana ia melangkaui politik dan kita jangan hanya kejar pembangunan sehingga kita terikut dengan budaya negatif Barat,” kata Nasharudin.

Kenyataan Ustaz Nasha ini memang buat Anwar naik angin.

Anwar sendiri hairan dengan BN yang masih lagi percaya dan menggunakan ‘turncoats’ sebagai penggerak kempen yang bodoh-bodoh begini.

Yang nyata, Anwar lebih takut kepada anti-LGBT berbanding TIBAI.

Apakah PAS akan menurut sahaja cadangan dan arahan Anwar? Kita sama-sama tunggu.

1 comment:

  1. jika dilihat dari jauh, seharusnya lebih ramai yg jadi JANTAN tingalkan saja parti yang sekarang HAMPas, org politik kerja ada sebab kuasa, nak belah sebarangan tentu hilang kuasa dan pulus!!!

    masakan mereka terus tumpang kapal walaupon HAMPas. tahap profesional, ulamak, jauh yang dibawah tu mimang tak kisah apapon terjadi asalkan dapt payung bulan hijau kerana mereka dah dijanjikan syurga. kat dunia hidup pon tak kehaluan, usahlah mimpi cium syurga, bidadari mana yang nak layan wei???

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...