Konco-konco ku

Saturday, June 16, 2012

PANAS!! LAMBANG JARI 'CROSS-FINGER' ATAU SALIB DIPOPULARKAN NIK AZIZ!! PAS AGUNGKAN JESUS CHRIST!! @nikabdulaziz

Nik Aziz baru-baru ini melancarkan satu kempen untuk menuntut royalti minyak yang dituntut oleh Kerajaan Kelantan. JB tak nak cerita pasal royalti minyak sebab korang mesti tau apa sebenarnya yang terjadi disebalik tuntutan keras Nik Aziz terhadap kerajaan persekutuan.

JB nak cerita pasal lambang yang akan dipopularkan oleh Nik Aziz yang dilihat untuk menyaingi lambang 1Malaysia yang semakin mendapat tempat dihati rakyat Malaysia.

Jari telunjuk bersilang dengan jari tengah membawa maksud 'cross-finger' yang lebih gemar digunakan oleh penganut agama Kristian sebagai tanda salib bagi tuhan Jesusnya. Nik Aziz ternyata sudah sesat kerana mula mempopularkan lambang salib di negeri serambi Mekah itu.

Apa makna cross-finger?

The symbol's origin is Christian and was imported to Asian countries along with other Western ideas, food, fashion, technology. 
The crossing of fingers was a secret sign for Christians to recognise each other. Yet whilst the Sign of the Cross has evolved into a good luck symbol and retained its Christian meaning.
This change of emphasis may have begun during the so-called 'Hundred Years War' between France and England (1337-1457). An archer would cross his first and second fingers, pray or wish for luck, and then draw back his longbow string with those same fingers. - wikipedia.com

10 comments:

  1. apasal tak pakai sign language org bisu... sibuk nak tiru christian!

    ReplyDelete
  2. sgt BoDOH...... @.@ pak turut.. ajis selidik dlu sblm bt okeiiiiii...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulililah sedikit demi sedikit Allah tujukan siapa Nik ajis Alhamduliillah

    ReplyDelete
  4. tukang buat blog ni dan yg percaya tu lagi bodo....pic edit mcm ni pon korng percaya?jahil nya......
    tu diorg tunjuk isyarat SATU..ALLAH SWT yg SATU dan tiada duanya........

    ReplyDelete
  5. aje bingai ny org tua & pengikut2 ny.... lps nie dah leh la tkr nme lak.... jd najis je.. sbb suke mempermain kn hukum & agama,,, org seagama yg x sealiran sume ny haram & org kafir yg dia ikut sumeny halal.... org dlu mati2 an nk capai kemerdekaan skrg nie dia senang2 je nk bg negara kat org kafir....

    ReplyDelete
  6. check dulu siapa betul siapa salah

    http://semutmalaysia.blogspot.com/2012/06/kempen-r-untuk-royalti-adun-bn-hina-oku.html

    ReplyDelete
  7. aku no komen......
    cuma nak bagi....ni kat blogger nih...


    .................../´¯/)
    ..................,/¯../
    ................./..../
    .........../´¯/'...'/´¯¯`¸
    ......../'/.../..../......./¨¯\
    ......('(...´...´.... ¯~/'...')
    .......\.................'...../
    ........''...\.......... _.´
    ..........\..............(
    ............\.............\...

    ReplyDelete
  8. Orang bisu pon kena hina... simpati OKU seperti orng bisu automatik jadi kristian.. admin blajar tak bahasa orang bisu? pegi youtube blajar lah dalam tu ye :)

    ReplyDelete
  9. iimu cetek.buang masa ckap dgn dorang.

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...