Konco-konco ku

Saturday, June 9, 2012

PANAS!! ANWAR ANTARA ORANG TERKAYA DI MALAYSIA!! DANA YAHUDI??!


Ramai dari kalangan pihak yang mengenali Anwar melahirkan rasa kesal dengan sikap berdiam diri Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap dakwaan Ketua Pembangkang itu yang mengawal 20 akaun induk bernilai RM3 bilion.

Ianya dilihat bakal  boleh mengundang persepsi negatif dalam kalangan orang ramai.

Bagi Presiden Gagasan Melayu Perak (GMP), Datuk Seri Mohd. Hilmi Ismail, maklumbalas dan siasatan sewajarnya  tambahan pula setelah bekas Penolong Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM), Datuk Abdul Murad Khalid membuat pendedahan berkenaan dalam akuan bersumpah hampir 13 tahun lalu.

Malah jika pembongkaran itu benar2 berlaku., tindakan Anwar mengarahkan Abdul Murad menguruskan sebahagian daripada akaun-akaun terbabit adalah menyalahi peraturan pengurusan kewangan kerajaan.

“GMP hairan mengapa sehingga kini masih belum ada tindakan diambil walaupun tuduhan Abdul Murad tersebut agak serius kerana ia dikatakan berlaku semasa Anwar menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan.

“Sehubungan itu, saya menyokong sepenuhnya desakan Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali agar SPRM mengambil tindakan sewajarnya berhubung dakwaan Abdul Murad itu," katanya.

p/s: Siapa yang cakap Melayu tak boleh jadi orang paling kaya di Malaysia? Cuba korang kira-kira harta sepencarian Anwar Juburi yang di dalam dan luar negara. Campur semuanya. Kalah Raja Gula beb!! wakakaka.....

2 comments:

  1. Yg pLing kaya bukan raja gula tp raja liwat ha ha

    ReplyDelete
  2. Eee fitnah... Mesti u ni xbnyk membaca... Ermmmmm, sila2 jadi org yg berilmu yer... Malu jer statment u ni... Jgn tgk utusan n berita tv3 jer...

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...