Konco-konco ku

Saturday, June 9, 2012

KHALID ISMATHI MONKEY DI GANTUNG JE?? KASI BUANG LA INI ORANG!!! UiTM DIHATIKU!


Universiti Teknologi Mara (UiTM) hari ini seperti dilaporkan Malaysiakini membuat keputusan mengantung pengajian Khalid Mohamed Ismath selama setahun setengah atas kesalahan salah laku disiplin.

Khalid Ismath digantung pengajian atas tiga pertuduhan berhubung kesalahan ponteng kelas dan peperiksaan, tulisannya di Facebook ke atas pasukan polis dan juga peranannya dalam perhimpunan anti-PTPTN di Dataran Merdeka pada April.

Keputusan hukuman pengantungan dibuat oleh panel disiplin UiTM yang berkuatkuasa September hingga suku pertama 2014.

2 comments:

  1. Buat apa nak gantung2, buang sajalah. Ada ramai lagi nak belajar, nak ikuti kuliah dengan rajin dan nak wajibkan peperiksaan.

    Buat peghabih duit saja menaja orang macam ni. Belajar tak mau, sibuk dengan kerja2 lain yang tak mendatangkan manfaat kepada dia sendiri. Ada ibu bapa dia yang memberi sokongan penuh kat dia, suruhlah depa taja dia pula. Kesemuanya tak ada prinsip! Nak hidup buta saja, nak makan free saja. Suruh depa semua pi mampoih lagi baik!

    ReplyDelete
  2. agak kecewa dgn hukuman ini... kesalahan sebagai pelajar ipt tu ok la.... tapi kesalahan beliau sebagai seorang rakyat malaysia apa pula... berat kes mamat ni.... nasib baik dia rakyat malaysia... klu dia lahir kat thailand... dah mam dia ni...

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...