Konco-konco ku

Wednesday, May 2, 2012

RBF DAH KENA NASI KANGKANG AZMIN KE NI?? MUSYKIL..

Mak aih..Bro RBF ni dah hilang akal agaknya. Tak kan ini fitnah kalau dah perut dan muka sama?? Ada ke patut katanya blogger pro-kerajaan ni memfitnah. Pembangkang lah yang juara fitnah bro. Aaahhh!!! Gua tak kira. Gua yakin Azmin Ali dalam gambar ni.

Mari kita hayati kembali pesanan Hadi Awang.

Haji Hadi kata WAJIB dedahkan aib pemimpin.
-DetikDaily bertarikh 27 Ogos 2009

Haji Hadi berkata:
“Saya ingin menarik perhatian, dalam pilihan raya kecil di Permatang Pasir sebagai contoh, Umno dan Barisan Nasional mengatakan kita tidak boleh menyebut keaiban seseorang, sedangkan pilihan raya adalah suatu amanah yang besar untuk rakyat memilih pemimpin.

Di mana dalam amanah memilih pemimpin kita wajib mendedah peribadi orang yang hendak dipilih itu, adakah ia seorang yang benar-benar adil, tidak fasik dan tidak melakukan perkara-perkara yang boleh menjatuhkan maruah.

Itu satu tanggungjawab agama yang tidak termasuk dalam perkara yang membatalkan pahala puasa. Ini jelas diperkatakan oleh ulama-ulama dalam kitab mereka, khususnya dalam perkara yang seperti ini.

Bahkan, dalam perkara saksi di mahkamah, saksi dalam perkahwinan pun kita kena dedahkan peribadi seseorang. Inikan pula untuk memilih wakil rakyat dalam satu kawasan yang mewakili rakyat untuk membuat dasar dalam Dewan Undangan Negeri (Dun).

Maka, ia perlu ditelitikan dalam perkara maruah dan peribadi pemimpin ini.”

No comments:

Post a Comment

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...