Konco-konco ku

Monday, June 10, 2013

PRESIDEN MAJLIS PEGUAM TINDAKAN BIADAP KEPADA YDP AGONG TIDAK SALAH!! CINA BANGSAT!!

Presiden Majlis Peguam, Christopher Leong menyifatkan tindakan pengguna laman Facebook kontroversi Melissa Gooi menegur titah Yang di-Pertuan Agong sebagai tidak salah di sisi undang-undang.

Beliau berkata tindakan wanita berkenaan menyuarakan rasa kurang senang terhadap titah berkenaan sebagai meraikan kebebasan bersuara. 

Namun hanya disebabkan teguran berbunyi kurang sopan, maka ia dikaitkan dengan alasan menderhaka terhadap Yang di-Pertuan Agong, kata Leong. 

Peguam itu berkata tiada keperluan bagi kerajaan untuk menggubal undang-undang baru hanya untuk menghukum individu yang mengeluarkan kenyataan sedemikian.


9 comments:

  1. Christopher kata Melissa gooi menegur agung atas dasar kebebasan bersuara..la ni JOM kita check statement facebook Melissa yang dikatakan sebagai 'menegur' berbandiñg statement bersifat 'menghina' raja melayu..sapa nak kaya cepat JOM saman Christopher..ada bran..plz contact..tq

    ReplyDelete
  2. Orang MElayu ni lambat bertindak..majoriti melayu melayu siber ni kurang nak mengambil berat hal semasa yang muda dok asyik membaca gosip artis yang bebudak dengan gamenya yang tua pulak mengatal di facebook, twitter sebagainya yang pompuan dan ibu ibu dok bergosip latest fashion and make up..suri suri dirumah dok melayan anak anak (no time for berte net te net) penjawat awam tok sah cerita lah jadi yang melayari blog blog cuma yang ada keinginan nak tahu hal semasa tapi tak ambil pot cuma menyerahkan kepada orang lain utk bertindak..goncang macamana pun..tegur macamana pun..latak koma le....minda membaca kurang..sedih ngan sikap orang kita ni mungkin dalam keadan mendesak dan tertekan baru celik mata..masa tu menangis darah pun no point bro..tengok DAP pengasas India tetapi dijadi hak milik Cina DAP..

    ReplyDelete
  3. oh terlupa pula agong tu maksum, tak wajib ditegur even bila kaum kerabat mereka tak ikut suruhan Islam. baik menjunjung titah menyembah agong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh punye statement pengikut al juburit... tegur n menghina pun tak tau beza... bukan fuckatan rakyat ker yg maksum.. Buat salah pun x mengaku.. Kena tegur lagilah

      Delete
    2. penyokong prakatan ni,mesti sokong klau cina lakhanat buat pa kat bangsa dia pun mesti tak kisah,ckit hari lgi cina lakhanat ni jual anak dara dia kat pub xpun disco pun xpa..asalkan cina..bodoh punya manusia..

      Delete
  4. apa kata pakat ramai2 simbah taik kt muka dia?dia lupa kurang ajarnye karpal singh dulu dpt penampar dgn dato mahaguru OMAR DIN!

    ReplyDelete
  5. Peguam ni sebenarnya makan hasil haram salah kata tak salah dan sebaliknya tak salah kata salah hidup penuh dengan penipuan.Mana2 yang beragama islam tu fikir2kan.

    ReplyDelete
  6. Perempuan Melissa Gooi tu bukan menegur. Tetapi dia menghina... Adakah dikatakan YDP Agong tu penjaga anjing dari Kedah. Itu bukan menegur. Itu menghina. Dah tu dia kata dia rasa nak muntah mendengar ucapan Tuanku. Malah rakan Facebook nya menambah bahawa breakfast dan lunch nya semua dah pun termuntah. Apa ni? Ini menegur? MasyaAllah. Bukankah itu menghina?

    Malahan jika Melissa ni nak menegur, dia tak ada Locus Standi... siapa dia berbanding YDP Agong? Dia hanya rakyat biasa... perempuan tepi jalan je.

    Nampak sangat Christopher Leong ni tersilap perkiraan dalam mempertahankan Melissa Gooi. Come on, you're a lawyer. You should get your facts correct before opening your mouth. I rest my case.

    ReplyDelete
  7. Presiden Majlis Peguam, Christopher Leong menyifatkan tindakan pengguna laman Facebook kontroversi Melissa Gooi menegur titah Yang di-Pertuan Agong sebagai tidak salah di sisi undang-undang.

    Apa kata kita pakat ramai bila jumpa dgn beliau cakap kasar dan kurANG AJAR dgn dia. Biar dia rasa ubat dia sendiri supaya dia lebih berakal sedikit bila menggunakan kata-kata.

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...