Konco-konco ku

Wednesday, June 19, 2013

GEMPAR!! ADUN PKR SABAH ADALAH CINA WARGANEGARA INDONESIA!!

Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) berhubung dengan pemberian kad pengenalan kepada warga asing hari ini mendakwa Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Api-api dari PKR Christina Liew merupakan warga Indonesia dari etnik Cina, yang memperolehi kerakyatan Malaysia.

Setiausaha Majlis Permuafakatan Sulu Sabah Mohd Zaki Hari Susanto memberitahu panel inkuiri hari ini beliau mendengar perkara itu melalui "cakap-cakap penduduk Tawau" yang mempersoalkan mengapa hanya mereka yang berketurunan Bugis dan Sulu sahaja dikaitkan dengan gejala pemberian kad pengenalan palsu.

"Saya membangkitkan perkara ini kerana masyarakat di Tawau yang utarakannya ... kenapa hanya bangsa Bugis dan Sulu sahaja dibangkitkan dengan RCI

"Mereka berkata beliau (Christina) merupakan bangsa Cina dari Indonesia, dapat pengenalan diri dan jadi pembangkang di Sabah," dakwanya di hadapan lima panel inkuiri di Mahkamah Tinggi Kota Kinabalu, di sini.

Ditanya sama ada beliau mempunyai bukti menyokong dakwaannya itu, Zaki bagaimanapun berkata beliau tidak mempunyai sebarang bukti, sebaliknya ia adalah khabar angin yang disampaikan kepadanya oleh penduduk Tawau.

"Saya tidak mempunyai maklumat lain ... ini hanya kepercayaan (penduduk Tawau)," katanya.

2 comments:

 1. Assalamualaikum,

  Iklankan barangan yang anda ingin jual atau iklankan perniagaan anda di laman web www.produkmuslim.info

  Terima kasih

  ReplyDelete
 2. Jangan pedulikan si dalang DAPigs - UMNO termasuk di Sabah, jangan sampai berlutut kepada desakan mereka ini! Tengok si Cina RASIS ganas ini yang benci sangat pelarian Rohingya sebab mereka Islam dan pandai BERNIAGA - kalah CINA BONGKAK DAN TAMAK! Sampai tulis surat terus pada UN - mereka ingat boleh halaulah pelarian Islam dari NEGARA ISLAM Malaysia ini ya?! Sila lihat di http://www.nst.com.my/nation/general/myanmar-refugees-taking-over-markets-1.306411

  1 juta bangsa PENDATANG Bukan Bumiputera diberi kerakyatan dengan amat mudah sewaktu Kemerdekaan Tanah Melayu, di bumi tercinta kita ini, warisan dan korban berzaman (dari sebelum dijajah British lagi) nenek moyang BUMIPUTERA Melayu/Islam dan BUMIPUTERA lain; dan kemudiannya bangsa pendatang mendapat pula Singapura, juga dengan mudah! Tetapi kebanyakan mereka TIDAK juga berterimakasih kepada Raja-raja Melayu, Bumiputera Melayu dan Bumiputera lain, terutamanya kepada yang Islam!
  Jadi baik kita beri KERAKYATAN segera pada pelarian ISLAM Rohingya dan juga dari selatan Thailand contohnya! Di Barat, pun mereka mengutamakan pelarian Kristian, termasuk dari Syria sekarang. Yang Islam habis dibunuh oleh penjajah Barat-Israel, yang diketuai CIA-MI5-Mossad, kononnya nak menolong puak Sunni bunuh puak Shia - begitu jahat mereka melagakan dan memecahbelahkan orang Islam! Dan di Israel, hanya pelarian Yahudi diambil sedangkan Bumiputera Palestin terus dijajah, dibunuh, dipenjara dan dirampas tanah pusaka mereka. Jadi janganlah UMNO takut nak memperjuangkan hak orang Islam di bumi ini – pedulikan kutukan Barat-Zionis sebab mereka itu memang hipokrit; negara dan umat Islam asyik nak dikerah dan dihancurkan macam hamba abdi dia!

  Satu lagi kenapa kita perlu amabil pelarian Islam SEGERA, ialah kerana puak Kristian Zionis yang diketuai dalang DAPigs/bukan Islam PKR dan ditaja penjajah Barat-Israel, makin mahu MENGKRISTIANKAN negara Islam kita ini! Mereka mensasarkan Bumiputera di pendalaman Sarawak/Sabah, di perkampungan Orang Asli dan orang India miskin di perkampungan estet, serta flat-flat orang miskin di bandar, untuk mempastikan lebih ramai Bumiputera/Bukan Bumiputera yang dikristiankan akan mengundi DAP di pilihanraya akan datang!

  MAKCIK Tempurung – Pertahan Islam dan umatnya, UMNO/PM/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  (PERHATIAN TERBARU: ada PENYAMUN penakut disyaki dari PENGGANAS/SAMSENG DAP/PKR/Red beans militia durjana yang sekarang meniru gelaran saya sebagai “Pakcik/MAKCIK Tempurung/Temporung” untuk mengelirukan pembaca – mereka juga telah menyamar dengan identiti dan tulisan saya kononnya saya benci dan nak menggulingkan PM kita, dan juga saya seolah bersikap lucah, dan saya telah repot terus ke KDN dan Wanita UMNO).

  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...