Konco-konco ku

Sunday, June 30, 2013

CERAMAH USTAZ KAZIM ELIAS DIBATALKAN GUAN ENG KERANA TAKUT SESAT!!

KERAJAAN negeri Pulau Pinang dibawah perintah Guan Eng telah membatalkan Majlis Forum Perdana yang bakal diadakan pada 5 Julai ini yang turut dihadiri oleh Ustaz Kazim Elias yang juga penceramah bebas.

Melalui Exco Agama Pulau Pinang, Abdul Malik yang juga orang kanan munafik Guan Eng mengarahkan supaya Majlis Forum Perdana yang mana menjemput Ustaz Kazim Elias sebagai panel dibatalkan dengan serta merta kerana beliau boleh menggugat kerajaan negeri.

Malas nak beri pendapat panjang-panjang sangat pasal isu ni sebab rakyat rasanya dah cerdik kalau dilihat senario politik yang turut membabitkan penceramah agama sejak dua menjak ni. Berlaku ketidakadilan dalam menyampaikan ceramah agama di negeri-negeri pakatan haram ni. Apabila seorang penceramah yang betul-betul berceramah dan berdakwah kerana Allah Taala tidak dibenarkan menyampaikan dakwahnya sedangkan seorang penceramah YouTube entah datang dari mana dijemput, malah sanggup dibayar beribu-ribu ringgit semata-mata untuk memberi ceramah kepada anak muda supaya terpesong dan keliru tentang hukum hakam dalam agama Islam.

Apa kurangnya Ustaz Kazim Elias jika hendak dibandingkan dengan Zahar Derus yang ternyata telah jauh menyimpang dari dakwah Islamiyah yang sebenar. Jangan kata aku tak pernah dengan ceramah Zahar Derus ni, ada la dua tiga kali aku dengar siap beli CD dia sekali nak tau sehebat mana ceramah merepek dia kalau nak dibandingkan dengan Ustaz Kazim Elias ni. Ternyata dakwaan aku meleset sama sekali, hanya 10% sahaja dakwah yang disampaikan yang selebihnya hanyalah lawak jenaka bodoh yang memperbodohkan umat Islam dalam mencari makna sebenar dalam hukum hakam Islam.

Tak dinafikanlah memang Zahar Derus ni glamour, tapi glamour dengan lawak bodohnya yang mempermainkan hukum Allah. Kalau nak bandingkan dengan Ustaz Kazim Elias memang tak terbanding kerana Ustaz Kazim Elias adalah pendakwah bebas yang tiada kena mengena dengan unsur politik. Akibat dari dakwah yang terkena tempias kepada parti konon Islam ini, maka ada juga pihak yang aku percaya dari pihak parti politik pembangkang pernah mengugut bunuh beliau sehingga Ustaz Kazim Elias terpaksa mengumumkan yang beliau bakal bersara dari berceramah pada November tahun ini.

Cabaran berdakwah semakin hebat zaman sekarang apabila ada pendakwah-pendakwah syaitan bertopengkan janggut seperti Zahar Derus seakan-akan menyesatkan umat Islam sendiri di dalam Masjid. Kerana Penang ditadbir oleh Guan Eng, maka Cinabeng ini takut nak beri slot kepada Ustaz Kazim Elias kerana boleh meluruskan kembali pegangan agama kepada anak muda setelah berjaya di selewengkan oleh Guan Eng dengan menggunakan khidmat Zahar Derus yang ternyata munafik. Munafik sebab apa? Ya! Kerana nasihat berkenaan kahwin kali ke-3 beliau yang tidak mencari janda untuk dijadikan isteri namun mencari anak dara berumur 27tahun sebagai barang santapan terbarunya.

Ya! Dunia sudah semakin di akhir zaman. Apabila yang ternyata membawa Islam yang sebenar dilarang untuk menyampaikan pesanan dari Allah dan Rasul. Sedangkan yang menyampaikan kekufuran, penipuan dan penuh tipu nista diangkat dijulang konon sebagai pewaris Nabi. Fikirkanlah.

No comments:

Post a Comment

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...