Konco-konco ku

Saturday, June 8, 2013

KUA KIA SOONG JANGAN PERTIKAIKAN HAK MELAYU UNTUK BELAJAR!! - ISMA

NGO Islam Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) memberi amaran kepada bekas pemimpin NGO Suara Rakyat Malaysia (SUARAM) Dr. Kua Kia Soong agar tidak mempertikaikan dasar pengambilan pelajar Melayu dan Bumiputra sahaja ke Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Naib Presiden 2 ISMA, Abdul Rahman Mad Dali berkata kedaulatan agama Islam serta kedudukan hak istimewa orang Melayu dan bumiputra termasuk dalam perkara yang telah lama dipersetujui.

ISMA memberi amaran kepada Suaram dan pertubuhan liberal yang lain agar tidak mempertikaikan perkara yang sudah lama dipersetujui.

"Kalau kita tak beri amaran, nescaya banyak lagi isu seperti UiTM, MARA (Majlis Amanah Rakyat) malah institusi raja-raja pun mereka akan minta dihapuskan berdasarkan hujah-hujah kesamarataan dalam perjuangan hak asasi manusia yang ditaja Barat," kata ISMA dalam kenyataannya semalam.

4 comments:

 1. ini negara melayu. orang melayu ada hak untuk memajukan diri mereka. melayu tak angkut cina kesini, tapi mereka terhegeh-hegeh nak datang juga

  ReplyDelete
 2. wahai bangsaku..melayu..bangkitlah...ingat ini tanah tumpah anak melayu...cina imigran asing..

  ReplyDelete
 3. Tak perlu berdailok atau apa2 lagi dengan si china tu lagi hanya buang masa,lagi di layan makin hati kita terbakar,yang baik pekakkan telinga aja.

  ReplyDelete
 4. AI .... BERI AMARAN SAJA KE MACAM YANG DULU DULU TU...PUIII

  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...