Konco-konco ku

Thursday, August 22, 2013

CELENG SEKINCHAN DAP KONON PERJUANGKAN HAK SEMUA KAUM!! PTUIHHH!!

Umpama masuk bakul, angkat sendiri! DAPig tidak akan sesekali meminggirkan mana-mana kaum di negara ini walaupun terdapat pihak tertentu mendakwa parti itu mengamalkan sentimen perkauman yang menebal dengan hanya membela kaum Cina.

Timbalan Setiausaha DAPig Selangor, Ng Suee Lim berkata, parti itu tidak memperjuangkan dasar perkauman, sebaliknya semua kaum diberi layanan yang adil dan saksama bagi memastikan kemakmuran serta kesejahteraan negara dikekalkan.

Menurutnya, sikap sesetengah ahli parti politik yang melabel parti itu sebagai anti Islam adalah satu bentuk tuduhan melampau kerana hanya mengundang rasa marah rakyat terhadap DAPig yang selama ini juga membela nasib semua kaum.

“Di Dun Sekinchan ini misalnya, saya tidak nampak ada kaum tertentu tercicir menerima segala bentuk bantuan, malah peruntukan untuk kaum Melayu adalah lebih berbanding kaum Cina meskipun majoriti penduduk di sini adalah kaum Cina,” katanya.

Suee Lim yang juga Adun Sekinchan berkata, sepanjang enam tahun menjadi wakil rakyat di kawasan itu, beliau memberi layanan sama rata kepada semua kaum dan menyalurkan bantuan kepada mereka yang layak.

“Sebelum jadi wakil rakyat pun saya selalu turun padang mendengar masalah rakyat. Perjalanan kerja saya bertambah mudah sejak jadi wakil rakyat untuk membantu penduduk yang memerlukan pembelaan,” katanya.

Baca lagi di SINI.

1 comment:

  1. DAPigs hanya mengutamakan kaum cina.Di Sarawak jarang benar DApigs melawat kpg2 melayu dan memberi bantuan jauh sekali.

    Sekarang Dapigs sibuk membuka cawangan2 di pedalaman Swak khasnya di penempatan kaum Iban.Wakil Dapigs Sarawak John Brian (seorg ahli dilantik ke CEC Dapigs) sedang meracuni kaumnya sendiri.

    Agenda utama DApigs ialah utk membentuk kerajaan di Sarawak dgn memperalatkan John Brian.

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...