Konco-konco ku

Monday, July 22, 2013

MAJIKAN CINABENG HALANG UMAT ISLAM TUNAI SOLAT JUMAAT DI PULAU PINANG!!!

Sejak DAP diberi muka untuk bebas memperlekehkan agama Islam,bangsa melayu dan raja raja melayu,belang rasis ultrakiasu chauvanis cina semakin menebal apatah lagi golongan ini dibela oleh kaum puak melayu khawarij.

Kita dapat lihat bagaimana Alvin dan Vivian dibela oleh PAS dan tidak begitu asing bagi umat Islam dinegara ini melihat bagaimana ultrakiasu chauvanis rasis DAP persoal hak dan kepentingan umat Islam.Kesemua ini dibantu hasil usaha kebobrokan khawarij PAS dalam usah untuk menunjukkan keterbukaan hingga mengadai apa saja asalkan beroleh sokongan.Kesemua pengaruh buruk ini hasil didikan ,hasutan dalam menyemai politik kebencian kaum yang menjadi sifat hakiki DAP hingga menjadi ikutan para penyokong mereka.

Kes terbaru di Pulau Pinang negeri yang diperintah DAP kesayangan PAS apabila umat Islam dihalang untuk menunaikan solat Jumaat. Baru baru ini pada 19hb puluhan pekerja di Kargo NNR Lapangan Antarabangsa Bayan Lepas dihalang daripada menunaikan solat Jumaat oleh pengurus berbangsa cina bernama Tay Ling Teik.

Seperti kebiasaan setiap Jumaat,para pekerja beragama Islam diberi masa dari 12.30 hingga 2.30 .Larangan ini telah menimbulkan kemarahan para pekerja di Kargo NNR ,apabila dipersoalkan mengenai tindakan pengurus ini beliau terus  membangkitkan sentimen perkauman .Menurut sumber, pengurus ini cukup terkenal dengan sikap rasis dan beranggapan memberi kelonggaran umat Islam bersolat Jumaat adalah satu tindakan membuang masa. [pisau.net]

*Makin melampau tahap RASIS kaum Cinabeng ni. Asal ada yang melibatkan Melayu dan Islam pasti akan dihalangnya. Adakah Penang sudah terkeluar dari Malaysia yang mana agama rasmi negara adalah agama Islam? Adakah Penang sudah diubah taraf menjadi negeri bebas dan wujudkan perlembagaan baru mengikut acuan Singapore? 

Mohon ada lah yang pantau perkara serius ini. Sedangkan pemimpin PAS di Penang pun takut bersuara inikan pula mengharapkan Nik Aziz. Takut hilang undi Cinabeng katanya......Fikirkanlah.

BOIKOT BARANG CINA-BUY CHINESE LAST-ASAL BUKAN CINABENG

2 comments:

  1. PEKERJA YG TIDAK DIBENARKAN BERSEMBAHYANG JUMAAT SILA MENGADU KEPADA PEMIMPIN PARTI ISLAM. TGK APA TINDAKAN SI PENGECUT PAS@PENGAMPU DAP.

    ReplyDelete
  2. Pas? Aku dah lama hilang respek kat parti ni.

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...