Konco-konco ku

Tuesday, September 3, 2013

CINABENG BAKAR BENDERA!! MAHU HAPUSKAN MELAYU ATAU MALAYSIA??!

DALAM kita masih lagi dalam mood kemerdekaan, dalam kita masih lagi teringat kibaran bendera rekaan pembangkang 'Sang Saka Samad Said', tiba-tiba bakar bendera oleh Cinabeng ini menjadi viral di facebook. Adakah ini satu provokasi??

Tidak! Cinabeng hari ini memang sudah benci dengan negara sendiri. Sebab apa aku cakap macam tu? Kalau dia benci kat kerajaan mesti dia bakar gambar Najib, mesti dia bakar gambar Sultan, mesti dia bakar bendera BN, mesti dia bakar bendera UMNO.

Kes bakar bendera ini teringat pula satu calon Naib Ketua Pemuda dulu yang pernah bakar bendera UMNO tapi takpe laaa MUNGKIN dah insaf. Masuk UMNO balik terus jadi kaya kan....

Ok! Kembali pada cerita asal. Dah berpuluh tahun Cinabeng ni benci negara sendiri. Dah berpuluh tahun juga Cinabeng ini menanam dendam terhadap pemimpin Melayu.

Teringat filem Tanda Putera yang pada tahun 1969, DAP bersama GERAKAN yang ditunjangi oleh Lim Kit Siang ketika itu membunuh orang Melayu, menghalau orang Melayu. Itulah yang terjadi sehingga sekarang, namun masih ada lagi orang Melayu yang tidak sedar.

HALAU orang Melayu masih juga berlaku tapi zaman teknologi sekarang Cinabeng tidak bawa penyapu, Cinabeng naikkan harga rumah dikawasan bandar hingga orang Melayu tidak mampu nak beli. Taktik licik orang Cinabeng menghalau terus Melayu balik kampung.

Masih belum sedar????

3 comments:

  1. Maff bro nih di filipina laaa... orang filipina nih bakar sebab kes lahad datu.

    ReplyDelete
  2. Kalau ni berlaku Di Filipina memang tak bolih buat apa,tapi kalau kat Malaysia,aku cari malaun tu sampai lubang cacing.

    ReplyDelete
  3. ni berlaku kat filipina..ada 1 blog tu paparkan hal ni..sbb nak perli cina malaysia

    -smh-

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...