Konco-konco ku

Monday, November 24, 2014

SIDANG DUN SELANGOR: NG SUEE LIM CABAR PAS REBUT KERUSI TIMBALAN SPEAKER!!

Sebelum ini kita sedia maklum bahawa jawatan Timbalan Speaker Dun Selangor akan diserahkan kpd PAS berikutan kuota exco utk Pas dikurangkan 1 kerusi. 

Hari ini dun Selangor bersidang. Tak semena-mena tiba2 shj DAP mencalonkan Adun DAP Sekichan sbg Timbalan Speaker berlawan dgn Adun PAS Bangi.

Akhirnya Adun Pas menang dgn mendapat 28 undi dan Adun Dap hanya dpt 14 undi. Apa yang berlaku hari ini menunjukkan sebenarnya tiada keikhlasan antara mereka. Musuh Pas kini bukan sahaja Umno, malah DAP pun dah bermusuh dgn mereka.

Teringat kata2 seorg pemimpin PAS. Kita rela makan babi bersama DAP drp minum teh tarik bersama Umno. Nah, sekrg pergilah makan babi bersama DAP.

5 comments:

 1. PRU 14, DAP akan lawan PAS, UMNO akan lawan PKR

  ReplyDelete
 2. Dap mcm Cina totk..semua dia akan baham termasuk rakan karib. hati2.

  ReplyDelete
  Replies
  1. "cina akan makan apa sahaja yang terbang kecuali kapal terbang dan cina akan makan apa sahaja yang ada kaki kecuali meja". (terjemahan dari english). ini bukan aku yang cakap tapi seorang chef celebriti berbangsa cina yang cakap sendiri.

   Delete
 3. Tu..la... Dap dah tunjuk isyarat...Presiden pas mesti ikut telunjuk mereka.....baru mereka beri sokongan ....

  ReplyDelete
  Replies
  1. HAMPas itulah slogan yg tepat parti melayu pas, parti semudah itu dilancau dan dicibaikan dap, HAMPas dan sampah cita-cita untuk berkuasa melalui kongsi kuasa pr untuk jatuhkan umno.

   Delete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...