Konco-konco ku

Friday, November 21, 2014

GEMPAR!! AL-QURAN DIBAKAR DI TOKONG CINA!!

Berkenaan Isu Bakar Al-Quran. Lebih kurang pukul 9.30 pagi, seorang lelaki bersama seorang Anak kecil pergi memberitahu kepada Pengurus Supermarket Billion bahawa terdapat individu sedang membakar Al-Quran di tempat ibadat mereka.

Atas makluman itu,pengurus Supermarket pergi dan melihat sama ada laporan itu betul atau tidak.

Ternyata ianya betul, terdapat keratan Al-Quran di dalam tempat pembakaran Ibadat cina. Beliau terus menghubungi pihak polis. Antara Agensi yang hadir, Jabatan Agama Islam, Unit Forensik IPK Kedah, Unit Forensik(Bomba), Pegawai Penyiasat dari IPD Kota Setar, RKS dan lain-lain.


Bagaimana pun siasatan masih dijalankan dan belum ada sebarang makluman kepada pihak media berkaitan keputusan siasatan ini.

Suspek kes bakar tidak dapat dikenal pasti, memandangkan tiada siapa yang mengaku terlibat dengan kes ini 

Kaum Cina yang berdekatan menafikan bahawa mereka terlibat melakukan perbuatan tersebut, namun polis mengsyaki kemungkinan besar mereka yang melakukan perbuatan keji ini, sebenarnya memuja nombor ekor. - Sebastian Phiu

*Perbuatan bakar Al-Quran ini memang tak boleh dimaafkan. Walaupun niat untuk menikam nombor ekor di Tokong Cina namun tidak perlu sampai membakar Al-Quran. Hormati agama Islam, jika mahu oran Islam hormat agama kamu.1 comment:

  1. Colok dah habis kah atau memang tak ada kesan??? Atau baru sekarang situkang bakar sedar membakar colok adalah sia-sia . Sekarang cari ong dengan bakar Quran??? Apalaa....Moron punya kerja!!

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...