Konco-konco ku

Thursday, February 20, 2014

KHALID MOHON MAAF KEPADA RAKYAT KAJANG! PENGUNDI BERHAK MEMBUAT PILIHAN! #PRKKAJANG

AGAK terkejut dengan kenyataan yang dikeluarkan oleh Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim baru-baru ini yang bagaikan sudah berputus asa untuk berkempen bagi pihak Anwar di Dun Kajang. Ini berikutan daripada desakan demi desakan yang diterima dari dalam PKR sendiri yang sudah memberi isyarat bahawa selepas PRK Kajang, riwayat politik Khalid Ibrahim akan berkubur.

Konflik MB antara Khalid dan Anwar berterusan bukan sahaja di dalam bilik bahkan sudah meleret hingga keluar sehingga orang yang tidak sepatutnya masuk campur juga telah mula mengorak langkah mahu menjatuhkan Khalid dari kerusi Menteri Besar.

"Kerajaan negeri mohon maaf kepada rakyat Kajang. Anda berhak buat pilihan. Walau apa yang berlaku, saya akan tetap mengetuai kerajaan Selangor," kata Khalid Ibrahim pada satu sidang media baru-baru ini.

Adakah Khalid sudah mula muak dengan permainan yang diatur oleh Anwar bagi menjatuhkan beliau?

Adakah desakan dari Azmin dan kumpulannya semakin kuat di peringkat pentadbiran negeri?

Mungkin dan mungkin kerana kita sedia maklum perangai Azmin yang jika mahukan sesuatu pasti dia akan berusaha untuk memperolehi. Kerana sudah buntu untuk menjatuhkan Khalid dengan cara sendiri, beliau terpaksa mendapatkan khidmat bantuan dari 'papa' nya Anwar Ibrahim untuk masuk campur.

Khalid sekarang dalam dilema namun yang pasti Khalid tidak akan melepaskan jawatan MB Selangor walaupun ura-ura mengatakan selepas Anwar menang di Kajang beliau akan diarahkan oleh Ketua Umum PKR itu untuk menandatangai surat pelepasan jawatan MB Selangor.

Mengikut politik semasa PKR, aku percaya bukanlah Anwar yang mahukan kerusi MB, namun Azmin yang sekarang ini menjawat jawatan sebagai Pengerusi PKR negeri namun bukanlah sebagai ketua yang menerajui negeri.

Apa-apa pun kita tunggu dan lihat sahajalah apa drama mereka selepas Kajang.

2 comments:

 1. Dalam kemelut antara Azmin Ali dan Abdul khalid, timbul pula Anwar yang ketiga-tiga ini membentuk Kemelut 3A. Entah siapa menang siapa yg kalah, yg pasti rakyat Kajang diperbodohkan oleh satu permainan kotor PKR khususnya Anwar Ibrahim.

  http://hisemudinkasim.blogspot.com/2014/02/pilihanraya-kecil-n25-kajang-mungkinkah.html

  ReplyDelete
 2. Dato Jai perlulah sedar diri. Jangan nak memandai mandai

  Semenjak ketiadaan orang lama yang menjadi setiausaha politik YAB PM, saya lihat ada sedikit perubahan yang amat ketara di dalam pentadbiran PMO apabila seorang setiausaha politik yang dilantik sejak zaman Pak Lah cuba untuk merencana politik negeri terengganu. Sebelum pru13 yang lalu individu ini lah juga yang telah memporak perandakan umno negeri terengganu dan menyusun atur calon yang akan bertanding. Kini Dato Jai menjadi sebutan semula apabila sekali lagi mencampuri urusan umno terutama mengatur politik negeri terengganu.

  Tugas Dato Jai yang merupakan selaku Setiausaha politik kepada YAB PM dalam hal ehwal berkaitan dengan Agama Islam nampaknya tidak lagi dilaksanakan kerana beliau nampak lebih berminat untuk mengatur politik umno.

  Beliau akan merosakkan umno apabila PMO mencampuri urusan dalaman parti kerana Dato Jai perlu sedar diri bahawa dari Presiden UMNO lah yang melayakkan seseorang menjadi Perdana Menteri. Bukan dari PM yang menjadi Presiden. Pekara ini perlu Dato Jai sedar bahawa PMO tidak boleh mencampuri apatahlahi memberikan arahan itu dan ini kepada UMNO.

  Dato Jai setiausaha YAB PM perlu sedar bahawa beliau duduk di jawatan tersebut adalah atas ehsan YAB Najib Razak Presiden UMNO. Jadi adalah lebih baik Dato Jai fokus untuk menjaga hal ehwal ugama berbanding mencampuri urusan politik UMNO.

  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...