Konco-konco ku

Friday, January 17, 2014

MUBALIGH KRISTIAN EDAR RISALAH BIBLE DI KUALA LANGAT!!

Sekumpulan Mubaligh-mubaligh Kristian yang sedang sibuk mengedarkan risalah yang mengandungi ayat-ayat dalam Bible dalam dwi bahasa telah ditahan oleh penduduk sebuah taman di Telok Datok, Banting, Selangor.

Mereka yang mengaku datang daripada Persatuan Bible Malaysia walaubagaimanapun gagal menunjukkan Kad Persatuan apabila diminta dan kemudiannya memberikan kad namanya sebagai ganti.

Mereka yang berjanji tidak akan menyebarkan risalah itu kepada rumah orang Islam namun kata-kata itu tidak dipercayai oleh penduduk taman lalu terus mengikut mereka mengedarkan risalah tersebut.

Akibat tidak selesa dengan tindakan penduduk taman mereka akhirnya meninggalkan taman tersebut dengan 5 buah kereta dan menuju ke Banting.
Pihak polis telah dimaklumkan tentang perkara tersebut.

Pelik Banner Menyokong JAIS DiTurunkan 

Setelah mubaligh-mubaligh itu beredar dalam perjalanan pulang penuduk taman yang memberikan maklumat kepada kami terkejut apabila terserempak dengan...baca lagi di SINI.

3 comments:

 1. Xpe. Org PAS x akan rasa bersalah sedikit pn. Siap gunakan lambang DAP sbg tutup purdah. Cayalah PAS. Org kristian lenyek kite pn....xpe2.

  ReplyDelete
 2. Sudah sampai masanya umat Islam tunggu mereka ini dengan parang apabila mereka mengetuk rumah orang Islam untuk mengedar risalah Kristian. Kasi ajar sikit, baru dia orang tahu..tinggi atu rendah maruah Melayu ni...jangan ashik cakap saja..tindakan tak da!!!

  ReplyDelete
 3. Apa kata NGO2 dan korporat2 Islam mencetak semula buku2 kecil tulisan Arwah Ahmad Deedat dan sebarkannya ke semua rumah2 orang bukan Islam di M'sia.Semua buku2 Ahmad Deedat menyanggah dakwah2 mubaligh Kristian ini.
  Ahmad Deedat telah mewakafkan semua karya2nya, jadi tidak timbul masaalah copyright.

  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...