Konco-konco ku

Tuesday, November 26, 2013

YB BUDIMAN BERI LALUAN WAKIL PAS DARI ADUN DAP KAMPUNG TUNKU JAWAB ISU KALIMAH ALLAH!!!

PERBAHASAN tentang isu kalimah Allah yang menjadi fenomena hangat negara kembali dibincangkan di dalam Dewan Undangan Negeri Selangor. Namun celahan dari Adun DAP yang menghalang YB Budiman, Adun Sungai Panjang dari terus meneruskan perbahasan ini sehingga mendapat sokongan dari Rani, Adun Meru.

Benarlah PAS kini BARUA DAP!!!
3 comments:

 1. Bah. Pertama:

  Lihat pegawai PBB (yg. mana pegawai-pegawai tinggi PBB sebenarnya dikuasai ejen Barat-Zionis) ini nak paksa Dunia Islam kita termasuk NEGARA ISLAM kita ini utk. benarkan KALIMAH ALLAH utk. si KAPIR! Tak sedaq diri - Malaysia nikan NEGARA ISLAM!

  Kat Barat pun, cthnya di Jerman, masjid mana boleh bina sesuka hati, apalagi azan nak dibenarkan berkumandang (sampai umat Islam terpaksa beli gereja, yg. mahukan duit sebab tak ada org pi lagi gereja tradisional, tukar jadi masjid - tapi gereja moden Kristian Zionis SYAITAN makin berlambak kerana Jerman adalah pusat Kristian Zionis di Eropah), wanita Islam bertudung juga tak dibenarkan bekerja dgn. JPA Jerman atau menjadi guru (juga di banyak negara EU lagi) dan umat Islam tidak dibenarkan buat pasar Ramadhan, walau hanya di Berlin, tetapi kaum Kristian ditaja rejim Jerman buat pasar Krismas sampai sebulan di seluruh cerok bandar/kpg dan di EU, serta cuti panjang Krismas yg. rasmi (umat Islam boleh cuti Hari Raya rasmi hanya di satu bandar), kerana agama rasmi Jerman/Barat, agama Kristian! Maka, mana hak asasi 'kesamaan' utk. umat Islam?

  Dan di UK, sekolah-sekolah agama Islam sengaja dimasukkan Cikgu-cikgu Kapir BIADAP oleh rejim Barat-Zionis, utk. MENJAHANAMkan sekolah-sekolah agama Islam, termasuk di sekolah agama terkenal, Al-Madinah di Derby, yg. di suruh tutup sementara dan “trustees“nya digantikan dgn. lembaga sekolah dr. si KAPIR – lihat di akhbar anti-Islam di http://www.dailymail.co.uk/news/article-2512177/Trustees-failing-compulsory-hijab-school-Derby-agree-step-down.html, Trustees at failing 'compulsory hijab' school in Derby agree to step down, By Daily Mail Reporter, 23 November 2013!

  Makcik Sambal Belacan – sungguh SAYU mengenang lagu ASLI Melayu PUSAKA kita, Seri Mersing, nyanyian sungguh merdu Allahyarham Tan Sri Saloma (AMN) [isteri kpd. SENIMAN AGUNG kita, Allahyarham, Tan Sri P. Ramlee (AMN)] - malangnya di http://ohvideotv.com/pusara-allahyarham-tan-sri-p-ramlee-musnah/, Pusara Allahyarham Tan Sri P.Ramlee musnah, adminrun March 28, 2013; serta WARIS (balu dan anak-anak kpd. Allahyarham Nasir P. Ramlee) arwah P. Ramlee hidup MELARAT di http://www.youtube.com/watch?v=Z8AdxeRbBYk , Bangga jadi cucu P Ramlee, Oleh Harian Metro (mana bayaran ROYALTI BERJUTA dr. filem/lagu P. Ramlee/Saloma yg. BERLAMBAK termasuk dr. Shaw Brothers di S'pura?!).

  ReplyDelete
 2. wahai umat Islam...lihatlah sendiri bagaimana Pas begitu rela dan selamba menjadi barua kafir Dap... Inikah parti yang menggunakan perkataan Islam pada nama parti yang kononnya berjuang menegakkan Islam???

  ReplyDelete
 3. Bah. kedua:

  Jadi apasal si KAPIR/NGO-NGO LONGKANG Barat-Zionis termasuk dr. Jerman dan PBB (serta sekutu mereka dr. PAP-DAPBANGKAI/PKR), yg. berlambak aktif kat M’sia ini spt. Konrad Adeneur, BMF (bersama Switzerland), Transparency International, Freidrich Nauman Stiftung, Yayasan Kristian Jerman dsbnya, yg. aktif di M’sia atau yg. menaja, disyaki NGO-NGO DAPBANGKAI/PKR, nak gelojoh MELALAK pula, menuntut hak asasi 'kesamaan/kebebasan mutlak-demokrasi' kat M'sia, NEGARA ISLAM ini?!
  Dan rejim Barat-Israellah yang di belakang pembunuhan beramai-ramai umat Islam dgn. amat BUAS (GENOCIDE) spt di Palestin, Iraq, Libya, Syria, Somalia, Afghanistan, Pakistan, Mali, Yemen, Sudan, Nigeria, Lebanon dan selatan Thailand/Filipina, dan kemudian akan ke Iran dll, termasuk Malaysia ini contohnya bermula dengan Sabah baru-baru ini, dan sekarang disyaki di Pulau Pom Pom dan Semporna. Bahkan pengganas TALEBAN, BOKO HARAM, Al SHABAAB, AL-QAEDA dsbnya adalah dicipta oleh Barat-Israel sendiri, untuk tujuan MENJATUHKAN Islam dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN mereka, ke atas negara-negara Islam yg. kaya minyak gas; lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013 (lepas itu si Barat-Israel BERPURA kononnya asyik diserang al-Qaeda/Taleban dsbnya)!

  Lihat http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20131126/dn_04/Malaysia-wajar-tarik-balik-larangan-guna-kalimah-Allah---Pegawai-PBB:
  KUALA LUMPUR 25 Nov. - Kerajaan Malaysia wajar menarik kembali keputusan larangan penggunaan kalimah Allah ke atas sebuah majalah mingguan Kristian, The Herald bagi merujuk kepada Tuhan.
  Pelapor khas mengenai kebebasan beragama atau kepercayaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB), Heiner Bielefeldt dalam satu kenyataan berkata, kebebasan beragama merupakan hak asasi manusia dan bukannya hak bagi sesebuah negara.
  "Negara tidak boleh sewenang-wenangnya membentuk atau mengubah sesuatu yang sudah menjadi tradisi bagi sesuatu agama dan tidak mempunyai bidang kuasa untuk mengubah tafsiran perkataan melibatkan agama dan kepercayaan....

  Makcik Sambal Belacan.


  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...