Konco-konco ku

Wednesday, October 28, 2015

AZMIN LULUS TIGA PROJEK LEBUHRAYA DI SELANGOR BERSAMA TOL!!

Kerajaan negeri Selangor pimpinan Azmin Ali telah meluluskan pembinaan 3 lebuh raya bertol SUKE, EKVE dan DASH yang terang-terang melanggar sumpah janji ikrar manifesto Pakatan Rakyat PRU ke-13 yang mau menghapuskan tol secara total diseluruh negara selain pembinaan KIDEX yang dibatalkan sebagai alasan untuk menyingkirkan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai MB Selangor tahun lepas. 

Ikut hukum akal logik,  maka sudah sewajarnya para arkitek dan pencetus Langkah Kajang mengambil langah yang berlipat 3 kali ganda untuk mewujudkan suatu langkah juga untuk menyingkir Azmin Ali .. ... bukannya satu lebuh raya yang dibina tanpa pengetahuan dan kelulusan parti tetapi tiga buah ....  mengambil kira suatu precedent sudah pun ada sebaga tanda betapa PKR tidak akan bertolak ansur dan berkompromi isu ketelusan dan langgar janji parti. 

Desas desus diakar umbi sudah agak lama juga berbunyi sebaik sahaja berkuburnya Pakatan Rakyat betapa desakan kuat diberikan kepada Azmin Ali akan menyingkirkan PAS dalam kerajaan Selangor pimpinan beliau tetapi Azmin tetap berdegil dan bertegas enggan tunduk dan akur akan desakan tersebut malahan berdiri kuat dan teguh maukan PAS terus berada sebahagian dari kerajaan Selangor. 

Tindakan dan pendirian ini dikatakan kurang disenangi pimpian parti yang menyokong pasukan dan kumpulan diketuai Rafizi Ramli dan Saifuddin Nasution Ismail yang diketahui umum sebagai kumpulan pimpinan PKR yang cukup inginkan agar Kerajaan Pakatan Harapan diisytiharkan di Selangor sebagai ikut jejak langkah kerajaan Pulau Pinang pimpinan Lim Guan Eng. 

Nampaknya kumpulan Rafizi Ramli/Saifuddin Nasution Ismail sudah ada suatu alasan ampuh dan kukuh bagi menyingkirkan Azmin Ali dari tampuk kekuasaan Selangor dengan kelulusan pembinaan tiga buah lebuh raya oleh kerajaan Selangor pimpinan Azmin Ali... itu respon dan maklum balas diperolehi apabila Ibu Pejabat PKR Tropicana buat keputusan untuk panggil Azmin Ali mengadap memberikan penjelasan berkenaan isu ini. 

Apakah ini suatu langkah permulaan kesuatu lagi langkah atau serampang yang bakal mengambil tempat????????

1 comment:

  1. Hang dah tak de modal ke,sikit2 kutok Tun M. Kalau nak bodek pun biar bertempat la ,tak malu ke nanti orang nampak hang tak cerdek.

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...