Konco-konco ku

Wednesday, October 28, 2015

GANGGUAN TERKINI KE ATAS PERLANTIKAN KETUA PENGARAH BTN YANG BARU

1. Pengumuman rasmi telah dibuat oleh YBM bahawa Dato Ibrahim Saad (DIS) akan dilantik sbg Ketua Pengarah Biro Tata Negara (BTN) dalam waktu terdekat.

2. Urusan berkaitan pentadbiran pinjaman DIS sebagai KP telah selesai pada semua peringkat, hanya menunggu masa pihak SPA menghantar surat kpd JPA dan JPM.

3.Pada tahap seperti ini sudah tak timbul soal nak suasana lebih harmoni dengan menunggu KP lama tamat kontrak 2 bulan lagi. memberi kuasa dan ruang dalam masa 2 bulan pelbagai perkara luar jangka boleh berlaku. Antaranya;

-pengaliran duit tabung 
-membunuh karektor YB Menteri (YBM) dan DIS bakal KP
-membuat pengstrukturan semula pegawai-pegawai termasuk menamatkan kontrak pegawai-pegawai tidak sealiran, mengukuhkan kedudukan pegawai-pegawai yang akan dijadikan rangkain mereka
- mensabotaj program-program YBM

4. Adalah dicadangkan supaya perkhidmatan KP lama dipendekkan. Jumlah 1 bulan gaji yangg kerajaan perlu bayar jauh lebih kecil dengan nilai damage yang akan berlaku jika dibiarkan dia masih bergelar KP setelah pengumuman YBM bahawa BTN akan mendapat KP baru.

6. Proses membunuh karektor YB Menteri telah mereka mulakan dengan menyebar rakaman ucapan YBM yang berseloroh dengan TKPP utk memberi gambaran negatif YBM dikalangan PTD.

Proses membunuh karektor YB Menteri juga termasuk dengan mengupah segelintir penggiat media baru dengan menyerang YB Menteri Azalina.

BTN kini seolah ada 2 orang KP secara tidak rasmi bila YBM sudah umumkan dalam acara rasmi. 

Keadaan ini meresahkan semua pegawai dalam menjalankan tugasan. Mana mungkin dalam 1 bukit ada dua ekor singa.

Keputusan perlu dibuat segera.


No comments:

Post a Comment

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...