Konco-konco ku

Monday, September 8, 2014

ANAK JATI SELANGOR MENJUNJUNG TITAH SULTAN SELANGOR!!!

Seramai 500 orang anak jati Selangor berkumpul di Dataran Tonggak 10, Sungai Besar bagi menunjukkan sokongan mereka kepada D.Y.M.M Sultan Selangor dengan titah baginda berikutan kemelut perebutan kerusi Menteri Besar Selangor antara parti dalam Pakatan Rakyat.

Himpunan yang dianjurkan oleh Kelab Komuniti, Sukan dan Rekreasi Parlimen Sungai Besar (SRCC) ini mendapat sambutan yang menggalakkan terutama dengan kehadiran ahli PAS dan PKR Sungai Besar serta Sabak Bernam yang senada tidak bersetuju dengan pemilihan Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah sebagai Menteri Besar.

Program hanya mengambil masa selama 1 jam sebelum beredar dengan pengisian ceramah disampaikan oleh Ustaz Norman Toha, bekas Setiausaha Pemuda PAS Selangor.

Turut hadir lapan buah kereta yang tertulis dengan kata-kata menolak Wan Azizah sebagai Menteri Besar.

Baru-baru ini, Pejabat Sultan Selangor telah memberikan tempoh masa tambahan selama 48 jam kepada PKR dan DAP untuk menghantar dua lagi nama calon Menteri Besar namun tiada apa-apa tindakan daripada pihak parti.

Hanya PAS sahaja yang patuh dengan arahan Istana Sultan Selangor untuk menghantar tiga nama calon yang terdiri daripada Exco PAS Selangor. - SelangorPress.com

3 comments:

 1. boleh Nampak siapa sayang institusi raja raja, siapa menderhaka...yang islam melayu juga berpegang kepada raja berperlembagaan, sultan ketua ugama setiap negeri...yang menderhaka geng yang gila kuasa, tak tahu asal usul mereka,,,pendek cakap..tak sedar diri..

  ReplyDelete
 2. Sepatutnya DYMM Kesultanan Melayu berserta GABUNGAN NGO-NGO Islam/Melayu MENYAMAN BERBILLION, PENGGANAS British-ZIONIS di Mahkamah Persekutuan kita dan Britain - dan kembalikan kesemua Tanah Melayu ini ke bawah KUASA EKSEKUTIF Kesultanan Melayu kita!

  Oleh kerana kaum PENDATANG RASIS dari MUSUH ISLAM asyik MENGHINA/MENGGERTAK ISLAM/umatnya, maka dah tiba masanya NGO-NGO Islam/Melayu membawa di Mahkamah Persekutuan mengenai PENIPUAN ke atas SEJARAH kita. Di mana, Tanah Melayu kita ini dulunya adalah kepunyaan DYMM Kesultanan Melayu serta rakyat Bumiputeranya, sehingga Kesultanan ISLAM/Melayu kita diTIPU si PENJAJAH KAPIRDAJAL Barat-ZIONIS utk. menandatangani perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1948 (melaksanakan juga strategi DAJAL Malayan Union 1946, dlm. bentuk lain, lihat di - www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/sejarah-perjuangan-kemerdekaan-v.html , Sejarah Perjuangan Kemerdekaan V:
  Protes Melayu, UMNO & Pembentukan Persekutuan Tanah Melayu)!

  Biaq seluruh Barat pun sendiri tahu PENIPUAN ini dan sedaq tentang SEJARAH benar Tanah Melayu dan Bumiputera Islam/Melayunya yg. asyik di TINDAS oleh Penjajah/Pendatang KAPIR MUSUH ISLAM/umatnya!

  PENIPUAN perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1948 ini, (sebenaqnya adalah pelansungan dari Malayan Union), yg. dipaksa oleh PENJAJAH British/ZIONIS ke atas Kesultanan Melayu serta rakyat BUMIPUTERA Islam/Melayunya, adalah utk. menghapuskan SEJARAH Tanah Melayu sbg. bumi ISLAM, termasuk dgn. menghapuskan terus KUASA EKSEKUTIF Kesultanan Melayu terutamanya berkaitan pemerintahan secara ISLAM, dan dlm. kuasa memberikan kerakyatan serta pemilikan tanah PUSAKA di bumi ISLAM kita (maka sebab itulah BERJUTA Pendatang Cina dan India diberi kerakyatan dan hakmilik tanah dgn. begitu mudah mengikut Perjanjian PENIPU ini, yg. berasaskan undg-undg DAJAL, si British-ZIONIS “jus soli” dlm. tahun 1946).

  Maka, sebab itulah lihat bagaimana BIJAKnya Kesultanan Melayu serta Bapa-Bapa Kemerdekaan TERCINTA Islam/Melayu kita, dlm. memastikan KUASA EKSEKUTIF Kesultanan ISLAM/Melayu, yg. mendaulatkan PELANSUNGAN turun temurun, PEMERINTAHAN ISLAM di Tanah Melayu ISLAM ini, adalah ASAS undg-undg Perlembagaan, tak kira siapa pun menjadi K’jaan Persekutuan mahupun K‘jaan negeri; di - www.khazanahbendaharaserimaharaja.com/melayu-islam-beraja-mib.html , 7 WASIAT RAJA-RAJA MELAYU!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 3. SYUKUR ALHAMDULILLAH kita ada TOKOH terkemuka dan amat terpelajar spt. YAB Tun Abd. Hamid ini - patutnya dilantik sbg. PENASIHAT MT UMNO, yg. mendedahkan PEMBOHONGAN Pembangkang, kerana Akta Hasutan 1948 telah diPINDA oleh YAB PM, Allahyarham Tun Abdul Razak kita, supaya bukan lagi menjadi legasi British-ZIONIS – lihat di - http://badutrakyat.blogspot.com/2014/09/eksklusif-adakah-benar-aktahasutan.html, EKSKLUSIF !!! ADAKAH BENAR #AKTAHASUTAN ADALAH WARISAN ZAMAN #BRITISH ??? WAJIB BACA !!!, Posted By Editor Badut Rakyat , September 08, 2014!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete

comment please.....