Konco-konco ku

Monday, July 21, 2014

SAH!! PAS AMBIL ALIH TUGAS JABATAN AGAMA ISLAM NEGERI!!

JIKA dalam artikel sebelum ini ada mendedahkan tentang satu resit zakat fitrah yang dikeluarkan oleh PAS. Namun ada penyokong PAS yang menafikan penglibatan PAS dalam kutipan zakat fitrah. Sehingga ada yang mengatakan kita ni suka suki edit picture untuk memfitnah parti kesayangan mereka.

Tak ada masa nak reka cerita, nak reka edit resit yang sah-sah PAS yang keluarkan sendiri.

Kali ini, aku dapat pulak sijil watikah perlantikan ahli PAS untuk mengutip zakat fitrah yang ditandatangai sendiri oleh Pesuruhjaya PAS Pahang, Tuan Ibrahim Tuan Man.

Apa macai PAS nak kata lagi?

Nak kata edit lagi? Fitnah lagi?

Nampaknya benarlah orang kata Jabatan Agama Islam negeri sudah tidak efisen sehingga membiarkan parti pula yang mengutip zakat fitrah.

Agak-agak kalau Jabatan Agama Islam dah malas nak kutip, baik buat watikah perlantikan kepada PAS supaya uruskan semua urusan berkenaan kutipan zakat. Senang cerita.

3 comments:

  1. Hmmmm, Majlis agama islam, apa cerita nie, tak pernah dengar kejadian sebegini, lemah sangat ataupun malas nak kutip. Tuaku Sultan mesti siasat. Tak boleh dibiarkan....
    Orang lama 1957

    ReplyDelete
  2. Orang pejabat agama sibuk....tidur tengahari...yg pandai cuma apabila ada peluang pergi skoding..sebab bolih memalukan dan menjatuh maruah orang..

    ReplyDelete
  3. bukan salah Majlis Agama Islam tp inilah bukti PAS kemaruk duit. Kat mana ada ruang dn punca untuk sebart duit.. cepat2 lah PAS akan pakai 'topi' berkaitan.

    Jika untuk kaut duit Memali atau Zakat cepat2 PAS Laknatullah ini akan pakai topi 'Isle'.. Isle ala Pok Nick.. pilih manayg sedap..

    Jika nk kaut duit dr Cina atau puak2 PKR.. cepat2 PAS akan pakai topi puak sekular dan munafik.. Bertam Night separuh bogel pun orait janji ada untung maaa..

    itulah PAS.. celaka besar sepanjang abad ke ata sumat Melayu Islam Malaysia..

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...