Konco-konco ku

Wednesday, July 23, 2014

PAS SELANGOR TAK SETUJU KAK JIJAH JADI MENTERI BESAR!!

SIANG tadi, tiga pemimpin utama pembangkang yang dihadiri oleh Guan Eng (DAP), Anwar (PKR) dan Mat Sabu (PAS) sebulat suara menyokong Jijah Kipas sebagai MB Selangor yang baru bagi menggantikan Khalid Gagap yang dirasakan PKR sudah tidak mendatangkan untung kepada parti.

Namun tidak bagi PAS Selangor. Timbalan Pesuruhjaya PAS II Selangor, Sallehen, berkata tidak bersetuju dengan keputusan yang dibuat oleh pimpinan pusat kerana mereka tidak tahu apa yang terjadi di Selangor.

Sallehen juga menegaskan supaya pemimpin PR yang lain tidak masuk campur dalam urusan pentadbiran Selangor kerana sekarang ini terlalu banyak suara yang mempertikaikan Khalid sehingga tidak mendapat nasihat daripada pimpinan PAS Selangor sendiri.

Apa nak dikata. Sallehen hanyalah orang kuat di Selangor bukan di pusat. Segala keputusan diputuskan oleh Majlis Permuafakatan PR Pusat yang dipengerusikan Anwar. Suara PAS adalah suara Anwar.

Mat Sabu tak akan membantah sebab Anwar bakal bapak mertua, al-maklum... tengah nak masuk jarum dengan Izzah.

Jadi sampai sekarang ni aku masih menunggu apa keputusan PAS Selangor yang menang 15 kerusi lebih 1 kerusi daripada PKR Selangor.

Adakah suara PAS tak dihiraukan? Atau adakah mereka setuju?

6 comments:

 1. Mat Sabu memang penjilat tegar DAP. Mana tidak nya LGE dok bayar gaji dia sebagai salah seorang ahli Majlis Air Pulau Pinang. Apa dia peduli tentang nasib anak Selangor. Kalau Anwar suruh hisap anu dia pon Mat Sabu redho.

  ReplyDelete
 2. Lagi lawak, Haji Hadi tak masuk mesyuarat, tapi Mat Sabu? Siapa Presiden? Alasan sakit? Malam-malam boleh plak jumpa Khalid. Apa kes?

  ReplyDelete
 3. Bukan sakit , bimbang kalau pergi , mulut kata setuju tapi air muka cam tak setuju jer .... ,so baik hantar abang mat jadi wakil . PAS camne nak bantah , kudrat je lebih tapi duit hampeh ...nak kena harap DAP dan PKR .

  Sebab itu PAS terpaksa jadi Parti Angguk Sajalah ....

  ReplyDelete
 4. hi hi mb tan sri khalid masih mb selangor,,,jika x bubar adun,,,,faktor sultan...

  ReplyDelete
 5. pas bukan saja dah tak bermaruah, malah jadi parti tunggul dan jantan yang ta ada konek, bacul, penakut malah bongok.

  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...