Konco-konco ku

Monday, January 8, 2018

MAHATHIR PM KE-7: TERKUBUR KEADILAN, TERPENJARA ANWAR

LICIK permainan Tun Mahafiraun. Itu apa yang dikatakan oleh pembangkang satu masa dulu. Teringat puluhan ribu rakyat turun ke Masjid Negara untuk beri sokongan kepada bekas Timbalan Perdana Menteri yang digugurkan oleh Tun Mahathir kerana kesalahan MELIWAT!

Otai Reformasi 1998 yang dahulunya berjuang hanya untuk mengangkat Anwar sebagai Perdana Menteri Malaysia kini boleh lah diam kerana dahulu mereka menentang Mahathir kerana tuduhan besar terhadap pemimpin suci mereka Anwar terhadap kes liwat Saiful Bukhari Azlan.

Justeru itu, Parti Keadilan Rakyat atau Keadilan bolehlah dibubarkan dan ahli serta pemimpin mereka boleh lah masuk ke Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) hasil idea Mahathir yang mereka tentang habis-habisan.

Dengan perlantikan sebulat suara Pakatan Harapan semalam terhadap calon Perdana Menteri, Mahathir dan Timbalan Perdana Menteri, Wan Azizah maka kita boleh lihat bahawa Pakatan sudah tidak punya Harapan lagi apabila bersetuju melantik Mahathir yang dikatakan zalim dan kroni satu masa dahulu.

Nampaknya 'luka kecil' Anwar ini sudah dimaafkan oleh para penyokongnya. Maka PKR sudah tidak relevan lagi di Malaysia. Dari sebuah parti yang kononnya menuntut keadilan daripada Mahathir kerana Ketua Umumnya difitnah oleh bekas Perdana Menteri ini, kini sudah bertukar mahu menukar kerajaan.

Memang pakatan sudah jadi carca marba. 

No comments:

Post a Comment

comment please.....