Konco-konco ku

Friday, November 6, 2015

FITNAH SEORANG PENYAMBUNG NYAWA SEMAKIN DAHSYAT!!

Semua orang tahu lobi kepada PM sebelum itu telah minit kepda Tan Sri KPPA dua tahun lalu. Tetapi surat sambung kontrak yang dikeluarkan oleh KPPA / JPA hanya setahun sehingga 31 Disember 2015. Bermakna surat dan minit demikian telah tamat selepas surat pelantikan JPA itu keluar untuk setahun sahaja. 

Kini semasa hendak melobi sambung semula, surat yang lama diminitkan itu dihantar semula kepada KPPA untuk merayu kepada Tan Sri KPPA untuk penyambungan kontrak dan mengatakan dia masih ada setahun lagi menuntut baki itu. Soalnya bagaimana surat rayuan boleh sampai ke pejabat KPPA sedangkan tuan punya badan berada di Luar negara ketika itu? seseorang telah menyiapkannnya? Mengapa tidak diambil minit sokongan YAB PM baru sahaja?

Sedangkan dalam masa sama surat terbaru Menteri yang sedang berkuasa kepada agensi telah memperakukan dan YAB PM telah meminitkan bersetuju kepada KSN/ KPPA untuk pelantikan KP yang baru. Ini bermakna surat yang terbaru lebih valid dan sah berbanding surat tahun lalu. 

Kenapa tidak ditemui sahaja menteri yang berkuasa itu. Lobi dan minta bantu dengannya. Itu prosesnya. Menyebar video rakaman dalam satu pertemuan bersama Menteri atas contoh kononnya Menteri berkenaan menghina penjawat awam bukan satu cara yang baik. Itu Character Assasination yang tidak Cekap! kerana meninggalkan jejak siapa yang berkuasa pada bahagian yang menjaganya yang akses kepada video itu. 

Tidak begitu? .kikihkih

No comments:

Post a Comment

comment please.....