Konco-konco ku

Monday, July 27, 2015

'MELAYU MALAS DAN BODOH, OTAK FIKIR SEKS SAHAJA' - JAYDEN CHEAH

LAMA sangat orang Melayu berdiam diri dan bersabar dengan cacian serta penghinaan oleh kaum Cina sekarang ini. Berbakul-bakul makian yang ditelan oleh orang Melayu tanpa serang balas. Namun, kesabaran ada hadnya. Sampai bila orang Melayu nak bersabar?

Minggu lalu, seorang kaum Cina dengan selamba menghina orang Melayu dengan gelaran yang amat menyakitkan hati. Antara isi ucapannya di dalam WeChat milik peribadinya adalah 'Selamat Hari Raya Babi Melayu', 'Babi Melayu Kalau Mahu Mati, Marilah, Saya Pandai Potong Babi' dan 'Melayu Malas dan Bodoh, Otak Fikir Seks Sahaja'.

Individu ini yang dikenali dengan nama Jayden Cheah yang juga pemilik kedai menjual racun dan baja kepada petani di Sungai Besar telah membuat laporan polis setelah printscreen ucapannya di WeChat telah tersebat dan menafikan beliau yang melakukannya dan menuduh orang lain hack akaun WeChatnya.

Sabtu lalu, UMNO Bahagian Sungai Besar diketuai oleh Ketuanya Datuk Jamal bersama beberapa NGO di Sungai Besar telah membuat laporan polis agar tindakan sewajarnya akan diambil.

Pelik! Jika benar akaun WeChat Cina Celaka ini di hack, bagaimana segala ucapan yang ditulis telah dipadam daripada akaunnya sendiri?

Jangan fikir orang Melayu ini bodoh! Ingat orang Melayu tak ada yang mahir bab teknologi?

Jangan bermain dengan api.... 4 comments:

 1. Wong jowo, ajo kocor banget !

  ReplyDelete
  Replies
  1. kalo indon mas bisa d potong ni..bikin sup

   Delete
 2. Mmg dh lama tau cina kutuk melayu camni. Ade yg betul ckit. Bab seks tu. Tua muda same je. Yg ade duit yg tkde duit pun sama. Klau masa penuh nk fikir bab2 ni mmg xmasa. Ni ade mase tluang je msuk website itu ini. Tpi bila cina tu panggil babi. Bnatng yg hina camni la their favourite foods. ....

  ReplyDelete
 3. Kepala otak bingung macam ni boleh niaga racun, baja dan perkakasan untuk pertanian. Tak payah berurusan dengan spesis peniaga macam gini..... boikot dan jangan singgah kedai dia lagi.

  ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...