Konco-konco ku

Sunday, July 8, 2018

ZAM ARAH SEKOLAH TAHFIZ DITUTUP KERANA JUMUD

TAHNIAH kepada penyokong Pakatan Harapan. Zam mengutarakan pandangan beliau supaya Menteri menjaga agama di Pejabat Perdana Menteri menutup Sekolah Tahfiz di Malaysia ini kerana didakwa mengajar agama Islam yang jumud.

Umpama sedang menulis dalam keadaan khayal, Zam menulis di dalam blognya bahawa agama Islam di Malaysia ini merupakan ekstrimise agama yang memungkinkan bakal menjadi pengikut kepada ISIS dan DAESH.

Menulis di blog, bekas menteri Umno Tan Sri Zainuddin Maidin menyarankan Mujahid berbuat demikian selepas memuji Mujahid yang berkata parti yang menggunakan agama dan kaum sudah tidak lagi relevan.

"Pandangan agama yang progresif seumpama inilah yang menampakkan kepimpinan berharapan untuk membawa keluar umat Islam Malaysia daripada amalan agama jumud yang dipromo oleh PAS sekian lama dan dengan sokongan orang-orang agama yang tidak mendapat pendedahan.

"Saya harap Mujahid akan dapat memainkan peranan berani dan tegas untuk membawa umat Islam negara ini kepada realiti dan keperluan kepada sikap dinamik dan menolak kearaban sebagai keislaman.

"Pertama sekali langkah mesti diambil untuk menutup semua sekolah tahfiz di negara ini yang tidak memberikan harapan masa depan kepada generasi baru Islam," tulis beliau yang dikenali sebagai Zam dalam blognya.

3 comments:

 1. suara dari hati orang lain tp keluar dari mulut orang lain sememang nya begitu lah jika telah termakan budi merebut kuasa

  ReplyDelete
 2. Pendidikan agama dan tahfiz tidak pernah jumud..

  Yg jumud adalah mungkin pemikiran tenaga pengajar dan sukatan yg tdk dipantau..

  Maka, menutup sekolah tahfiz adalah cara paling mudah dan tidak perlu berfikir..! Ini bukan cara pemimpin harus bertindak..!

  Pemimpin kena bfikir lebih baik dari rakyat kebanyakkan..!

  Tidak perlu tutup sekolah tahfiz..! Tetapi perlu dipantau..! Pemimpin harus bfikir dgn rasional...! Jika pemimpin mengambil langkah mudah menutup sekolah tahfiz tanpa ingin mengambil langkah2 lain yg lebih bkesan.. maka, pemimpin itu lah yg sebenarnya jumud..!

  Sekolah biasa pun jika tidak dipantau pasti akan ada byk kelemahan.. apakah langsung tdk ada gejala sosial berlaku di sek biasa..?? Apa maksiat dan jenayah tdk pernah dilakukan oleh para pelajar dari sekolah biasa..??

  Pasti pernah bukan..?? Maka, apakah sekolah biasa itu juga turut jumud...????!!

  PEMIMPIN KENA WASPADA..!! BAWA MALAYSIA KE ARAH MALAYSIA BARU YG DIBERKATI ALLAH.. BUKAN DILAKNATI ALLAH..!!

  Pemimpin harus mempertahankan islam, melayu dan negara..! & Hak kaum lain tidak dipinggirkan demi perpaduan hidup bersama..!!


  ReplyDelete
 3. saya mahu satu saja.
  dimanakah saya boleh bersemuka dgn org yg bernama zam ini?

  ReplyDelete

comment please.....