Konco-konco ku

Monday, May 12, 2014

PEMILIHAN PKR SELURUH SELANGOR BERGADUH!! #soul_jer #s14

HEBAT rupanya ahli-ahli PKR ni. Hanya kerana jawatan yang tidak akan dibawa ke mati, sanggup bertumbuk dan memaki hamun saudara sendiri hanya kerana sokongan tidak memihak kepada mereka. 

Semalam menyaksikan hampir 19 Cabang di seluruh Selangor dibatalkan kerana berlakunya pergaduhan dan ketidakpuasan hati calon-calon yang tidak dapat menerima kekalahan apabila hampir selesai pengundian.

Ini termasuklah Sabak Bernam, Sungai Besar, Kuala Selangor, Kuala Langat, Klang dan beberapa tempat lain yang dilihat hebat bertelagah sesama sendiri hanya kerana berebut jawatan.

Namun yang pasti 70% ahli PKR di Selangor adalah terdiri daripada kaum India. Ada juga calon yang menyediakan bas-bas mengangkut pengundi estate kaum India untuk hadir mengundi wakil mereka yang juga dari kaum India. 

Di Kuala Selangor contohnya, Khalid Ibrahim hampir terlingkup kerana calon ketua cabang, Manickavasagam membawa keluar 3 buah bas bersama pengundi kaum India daripada estate-estate sekitar Kuala Selangor.

Kerana tidak mahu kekalahan teruk di tempat sendiri, Khalid Ibrahim mengarahkan supaya pemilihan cabang Kuala Selangor dibatalkan serta-merta.

Lepas ni mesti ada yang mula menyalahkan UMNO.

Ada juga dengar-dengar yang samseng UMNO buat kacau di pemilihan PKR. Lawak... Lawak....

Mereka yang bergaduh, masih juga salah UMNO....

Di Kuala Langat, Abdullah Sani terpaksa menggunakan kumpulan samseng Kucing Merah kerana dilihat akan tewas dalam pemilihan ketua cabang dengan calon India.

Yang itu juga masih juga salah UMNO... hahahahahahaha

2 comments:

  1. orang pkr takan peduli jika diejek: parti kongkek rakyaat, itupon slogan yg disanjung tinggi kerana punasihat utamanya pakar kongkek rakyaat, raja liwat dan penyokong agong lgbt. anak buahnya serupalah perangainya. nak takbir parti huru hara, binasalah negara jika lahanat ni dapat kuasa, undi popular sentiasa jadi nyanyian bodoh, namun apa nasib bangsat melayu yg gila babi dan tak sedar diri jadi penganut tegar bagai lembu disongket hidung.

    ReplyDelete
  2. ramai orang pas dan umno ikut undi tanding ketua cabang pkr sg besar,tengok kat keahlian pkr beratus orang pas dan umno ikut undi.

    ReplyDelete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...