Konco-konco ku

Tuesday, June 13, 2017

BONUS SELANGOR 2 BULAN GAJI: SIAPA YANG UNTUNG BESAR?

REZEKI. Itulah yang sepatut diucapkan kepada rakyat negeri Selangor saat ini. Ketika rakyat konon dihimpit dengan kos sara hidup yang tinggi sedang Azmin Ali sebagai Menteri Besar Selangor yang sepatutnya menjaga hal ehwal rakyat Selangor bukan hanya tertumpu kepada penjawat awam kerajaan negeri Selangor sahaja.

Besar bonus 2 bulan gaji kepada seorang kakitangan awam bergelar Menteri Besar ini. Azmin Ali bakal menerima bonus juga 2 bulan gaji dengan jumlah RM87,750 sempena bulan Ramadhan ini.

Tapi masih ramai lagi yang tidak nampak kerana mereka semua dimomokkan konon kerajaan pusat yang membebankan rakyat walhal kerajaan negeri tidak membuat apa-apa untuk membantu meringankan beban rakyat yang ditanggung.

Sedang umum mengetahui bahawa negeri Selangor adalah HATI MALAYSIA yang mempunyai asset berbillion ringgit namun rakyat Selangor yang bukan penjawat awam tidak diambil peduli oleh Menteri Besar sendiri.

Apa insentif atau bonus yang diberikan kepada pekerja swasta? petani? pekebun kecil? peniaga kecil? penjaja? sehinggalah kepada ibu tunggal.

Adakah kerajaan Selangor ini hanya didiami oleh penjawat awam negeri Selangor hingga mereka dimanjakan dengan satu amount yang cukup banyak iaitu 2 bulan gaji!

Mana janji kerajaan pakatan yang katanya KERAJAAN BERKEBAJIKAN?!


2 comments:

  1. Cakap je la jeles sebab x dpt bonus 2 bulan gaji tu. Cuba kalau najib bagi bonus 2 bulan gaji pula..siapa yg untung besar?..2.6 billion tu siapa yg untung besar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk jeles knp ? yg untung besar azmin , bkn pnjwat awam tu pn , ni yg d katakn smbil menyelm minum air

      Delete

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...