Konco-konco ku

Thursday, July 14, 2016

RUPANYA BAGI DUIT RAYA ITU RASUAH MENURUT KATA DAP

DARI kecil hinggalah aku besar kini baru aku tau yang bagi duit raya kepada kanak-kanak semasa sambutan Aidilfitri rupanya RASUAH oleh orang Islam.

Dan... bagi angpow kepada orang yang lebih muda oleh kaum Cina semasa Tahun Baru Cina adalah dibolehkan kerana dikatakan tradisi masyarakat Cina.

Kiranya kalau ikut kata orang DAP ini, orang Cina memang dah lama lah amalkan rasuah kepada kanak-kanak. Sampaikan angpow turut diberikan dari bayi lagi. Maknanya orang Cina ni memang dari kecil dah diajar RASUAH oleh orang tua mereka.

Itu apa yang Nga Kor Ming kata.

Tak sangka DAP masih lagi memainkan politik perkauman dan sentimen agama untuk menarik sokongan orang Cina kepada mereka. Dengan melaga-lagakan antara orang Melayu dan Cina, DAP terus berpolitik dalam segala hal.

Tidak mustahil lah kalau anak-anak sekarang sudah tidak boleh duduk semeja dengan lain-lain kaum sebab pembawaan yang tidak sihat oleh DAP ini.

Adakah DAP fikir dengan memainkan sentimen perkauman seperti ini akan dapat menarik sokongan pengundi Cina khususnya dalam PRU14 akan datang?

Fikirkan. Adakah kita mahu DAP menjadi pemerintah yang bakal menghapuskan orang Melayu kelak?

Sama-sama kita renung.

No comments:

Post a Comment

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...