Konco-konco ku

Wednesday, December 2, 2015

SEMAKIN GILA!! PAS ADALAH ISIS ASIA TENGGARA - MAT SABU PAN

SEMAKIN hebat nampaknya PAN ni. Selepas puas PAN mencari alasan terbaik untuk menidakkan PAS di Malaysia dan menarik ahli PAS agar meninggalkan parti itu seterusnya memilih PAN, Mat Sabu akhirnya membuat kenyataan panas dengan mengaitkan PAS dengan ISIS.

"Saya sebagai presiden Amanah menuntut satu kajian serius dibuat Polis Cawangan Khas (SB) kerana ia bahaya kepada keselamatan negara Malaysia," kata Mohamad dalam wawancara bersama The Malaysian Insider merujuk kepada pemikiran Isis dalam PAS.

Budaya takfiri merujuk kepada tindakan mengkafirkan kumpulan yang berbeza pandangan. Menurut pandangan takfiri, mereka yang “dikafirkan” halal darahnya untuk dibunuh.

Mohamad juga mengesyaki terdapat badan lain yang membawa masuk pemikiran Isis sehingga tidak disedari pemimpin PAS sendiri.

Begitu besar dosa PAS kepada Mat Sabu hinggakan sanggup mengeluarkan kenyataan seperti ini. Umpamanya mengundang campur tangan negara luar untuk menyerang Malaysia dengan menjadikan PAS sebagai asbab serangan.

Mungkin Mat Sabu yang bersekongkol dengan DAP mahukan negara Malaysia hancur dengan serangan yang bakal dilakukan sepertimana Palestin dan Iraq.

Tetapi tidak mengapalah, pemimpin PAS pun masih lagi diam membisu.

Maka benarlah seperti dakwaan PAN.

No comments:

Post a Comment

comment please.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...