Konco-konco ku

Tuesday, June 18, 2013

EPISOD BARU DATUK NORZA ZAKARIA BAKAL MERANCAKKAN KEMBALI UMNO!!

SETELAH 5 tahun digantung keahlian dalam parti UMNO akibat dari tuduhan rasuah pada 2009, akhirnya baru-baru ini bekas Ketua Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan akhirnya dikembalikan keahliannya sebagai ahli UMNO yang sah setelah dibebaskan dan dilepaskan dari sebarang tuduhan yang membabitkan dirinya dengan dua tuduhan rasuah bernilai RM3,400 di Mahkamah Sesyen di Temerloh pada 17 Jun 2010.

Syabas dan tahniah kepada Datuk Norza Zakaria yang telah dikembalikan haknya untuk memilih juga dipilih memandangkan pemilihan MT UMNO tidak lama sahaja lagi. Perkara ini umpama memberi isyarat kepada UMNO dan kepimpinan di dalamnya bahawa satu nafas baru bakal dihembus oleh beliau.

Kita mengenali Datuk Norza Zakaria sebagai salah seorang bekas ahli Majlis Tertinggi UMNO bersemangat dalam memperjuangkan dan membuatkan Pemuda UMNO kelihatan tegas satu masa dulu. Beliau juga yang kita kenali sebagai pengasas Biro IT Pemuda UMNO Malaysia yang mula-mula sekali membangkitkan berkenaan pengurusan isu membabitkan blogger pro-BN. Kita tak pernah lupa jasa beliau.

Tetapi nasib tidak menyebelahi beliau apabila didakwa dan dituduh atas politik wang untuk memenangi jawatan dalam pemilihan UMNO. Yang lepas biarlah berlalu namun dalam politik semuanya boleh berlaku. Rakan sekeliling yang kita percaya bagai menatang minyak penuh juga mampu menjadi musuh dalam selimut yang paling bahaya. Akibat terlalu percaya kepada rakan sendiri akhirnya Datuk Norza terperangkap dengan permainan yang dicipta oleh rakan seperjuangan.

Tidak mahu menyalahkan sesiapa kerana setiap kepahitan yang dikecapi pasti akan datang kemanisan. Itulah yang dinamakan qada' dan qadar dari Allah. Sudah tidak perlu mencari salah atau menyalahkan orang lain. Harap Datuk Norza meneruskan kesinambungan berkhidmat dalam parti seperti sebelum-sebelum ini.

Satu-satunya perkara yang membuatkan aku respect dan salute dengan bekas Setiausaha Politik Menteri Kewangan Kedua dahulu, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop adalah sikap beliau yang tidak pernah menyerah kalah, tidak mudah berputus asa, banyak bersabar dan yang paling penting terus setia kepada parti itu sendiri yang membuatkan beliau kelihatan hebat. Sikap tak cepat melenting dengan segala tuduhan dan patuh menerima hukuman perlu ada dalam setiap ahli UMNO sekarang. Mungkin tidak berat jika aku letakkan Datuk Norza Zakarian ini sebagai contoh pemimpin yang tahap kesetiaan kepada parti adalah 100% dan contoh pemimpin terbaik yang boleh dibuat icon atau role-model khusus kepada barisan Pemuda UMNO.

Jika perkara ini berlaku kepada pemimpin lain, aku yakin pasti ada sebilangannya yang akan melenting dan lebih tidak mustahil akan melompat parti mencari nyawa baru. Sikap kekecawaan pemimpin UMNO yang sudah selesa di atas membuatkan ramai pemimpin yang tidak ikhlas membela nasib rakyat keluar parti setelah tidak mendapat apa-apa jawatan dan pangkat. Contoh sudah banyak dan contoh yang paling dekat dengan kita adalah bekas Menteri Besar Selangor sendiri, Mohammad Taib.

Memandangkan pemilihan parti juga sudah semakin dekat aku tidak ada halangan jika Datuk Norza Zakaria hendak bertanding sekalipun kerana memang dia layak. Lagi pun PM Najib sendiri dulu pernah menyuarakan bahawa suara ORANG MUDA adalah suara keramat jadi berilah peluang kepada barisan orang muda untuk bersuara di Mesyuarat Majlis Tertinggi. 

Episod baru perjalanan karier politik Datuk Norza bakal kembali. Kita mahu lihat pengasas Biro IT Pemuda UMNO ini seiring dan sejalan bersama blogger-blogger dan pengamal media sosial pro-BN bagi memastikan BN akan terus kekal menerajui Malaysia. 

"Kuat ketam kerana sepit, kuat burung kerana sayap, kuat ikan kerana radai"

3 comments:

 1. mat jubo juga bekas banduan..tapi pas terima sebagai sebagai pemimpin.

  apa salahnya kita terima kembali Dato Norza?

  BTW, BCL,ABC tetap kena teruskan.

  CARA NAK HANCURKAN DOG AND PORK PARTI !

  -akhir2 ini dap banyak pecat ahli dia.
  -'kita' bagi dana pada semua exDapigs ni buat satu parti cina baru.
  -pastikan parti cina baru ni lagi extreme dia punya anti melayu dan BN
  -ini akan menarik minat cinabi untuk beralih kepada parti baru nih dan meninggalkan dapigs.
  -'kita' pastikan parti baru cina ni menentang dapigs dan berlawan disetiap kerusi dapigs atas isu Dinasti Lim kuku besi.
  -Umno tak perlu MCA dan Gerakan lagi. Kita dah buktikan tanpa mereka ,BN boleh menang 133 kerusi.
  -Umno bertanding di semua kerusi MCA dan Gerakan termasuk Pulau Pinang.
  -Disebabkan cina dah pecah dua, maka peluang Umno perintah P.Pinang amat cerah.

  Akhir sekali, kita balik kepada Al-Quran dan Sunnah...Umno dan Pas bergabung untuk bentuk satu entiti politik melayu islam terbesar !!!

  gen2felda

  ReplyDelete
 2. slm mohon dipautkan blog Tasek Gelugor Portal... Blog Tuan Telah pun dipautkan...

  ReplyDelete
 3. kerajaan BN Kedah wajib naikkan caj air yg.disalurkan ke penang.No more free deals!

  kerajaan persekutuan wajib alihkan semua FDI dan pelaburan baru kenegara ini kenegri-negri pro BN seperti Iskandar,Kedah,Melaka,N9, Sabah dan Sarawak.

  Selangor tak dapat terima pelburan industri baru kerana masalah air.Alihkan ke negeri sembilan, melaka dan Perak.

  bila pulau pinang hilang pelaburan dan kos hidup tinggi, maka cina yg.bersarang di pulau tu akan kepanasan dan membalon kitty siang dan anak haramnya guan eng dan pecahlah undi cina disana.

  NAJIB !!! UTAMAKAN SIAPA YG.KEKALKAN KAU DI KERUSI PM!!!

  MELAYU,INDIA,BUMIPUTRA SABAH SARAWAK!!

  ReplyDelete

comment please.....