Konco-konco ku

Thursday, May 20, 2021

MB SELANGOR KAMBINGHITAMKAN MAJLIS KESELAMATAN NEGARA

 

SEMALAM satu sidang media oleh Exco Kesihatan Selangor, Dr. Mariah menegaskan bahawa kerajaan negeri Selangor tidak akan bersetuju dengan LOCKDOWN di seluruh Selangor kerana konon memikirkan ekonomi negeri yang terjejas.

Pada mula memang aku setuju memandangkan ekonomi rakyat khususnya di negeri Selangor yang aku nampak memang terkesan teruk.

Tapi lewat petang semalam, Menteri Besar Selangor keluar kenyataan lain pulak!

Tiba-tiba jadi bersetuju untuk LOCKDOWN jika beberapa perkara atau pertimbangan yang dicadangkan oleh MB Selangor ini ditunaikan oleh Kerajaan Persekutuan.

Gila! Gila!

Sebab nak alihkan perhatian dan kesalahan kepada pusat agar kerajaan negeri dilihat membantu rakyat terus boleh pulak nak buat LOCKDOWN!

Ini semua bala tuan-tuan dan puan-puan. Inilah apabila kerajaan negeri yang hanya mementingkan tembolok sendiri tanpa berfikir nak berkorban atau membantu rakyatnya.

Apa salah sebagai sebuah negeri yang kaya raya, kerajaan Selangor bantu rakyat Selangor yang dah paras hidung ni. Dengan yang hilang pekerjaan, yang tutup perniagaan, yang hilang mata pencarian malah lebih tragis hilang tempat bergantung kerana pandemik Covid19 ini.

Nampak kerajaan negeri nak main tarik tali dengan kerajaan pusat sebab nak bagi PKR yang memerintah Selangor ini nampak CLEAN dan tidak membebankan rakyat.

Apabila kerajaan pusat atau Pak Long Mail umum PKP di Selangor maka kerajaan negeri boleh lah main tuding jari kepada kerajaan pusat walhal negeri Selangor ada Task Force Covid19 nya sendiri yang LANGSUNG TAK BERFUNGSI!

Ini yang orang kata PEMIMPIN BODOH! Siapa yang undi lagi puak Pakatan Haprak ni penggal depan tak tau nak kata apalah. 

Kerajaan negeri yang membahayakan nyawa rakyat sendiri!

No comments:

Post a Comment

comment please.....