Konco-konco ku

Friday, February 1, 2013

YB CELENG SEKINCHAN, NG SUEE LIM CURI TANAH REZAB MELAYU!!

LAMA rasanya tak dengar berita YB kesayangan Ronnie Liu ni. Boleh dikira anak didik Ronnie Liu la Cina sorang ni. Asal ada event besar dekat kawasan Sekinchan atau Sungai Besar mesti akan dipanggilnya Ronnie Liu, Tauke Rumah Urut ni sebagai perasmi majlis.

Tapi aku ada cerita yang lagi panas telinga pasal mamat gemuk ni. Selepas penyelewengan pangsapuri Sekinchan Damai tengah tahun lepas dibongkar oleh geng SERANG yang diketuai oleh Budiman Zohdi, kini timbul pula pembongkaran terbaru.

Dikatakan oleh masyarakat setempat yang ADUN Sekinchan ini telah memberi sebidang tanah lot kepada sepupunya untuk dibangunkan. Sehingga kini mereka tiada geran atau surat T.O.L sebagai surat pengesahan pemilikan tanah tersebut. Oleh kerana Ng Suee Lim merupakan Ahli Majlis Daerah Sabak Bernam jadi tiada masalah yang akan timbul dikemudian hari.

Biarlah sampai sini dulu mukaddimah untuk sesi pembongkaran pertama ini. Akan datang aku kasi lambung lagi biar tak senang duduk YB Celeng ni...

3 comments:

 1. cino goblok. GEREM TENAN. lek kenek arek tak pentong endase lo!

  ReplyDelete
 2. silet cino kampretttt!!

  ReplyDelete
 3. ojo la koyo kwi kang.. arek di seneni yo orak ilok,,,la wong pak aji-pak aji (kopiah putih PAS) bodo seneng malah gelem ambungan karo de'ey (sue lim)..
  rasak key la sa'iki..sopo seng di pilih, gerek manut wae la..

  ReplyDelete

comment please.....